Osmaniye'de "Tarladan sofraya Osmaniye yer fıstığı çalıştayı" düzenlendi

Osmaniye

Osmaniye'de "Tarladan sofraya Osmaniye yer fıstığı çalıştayı" düzenlendi

OSMANİYE – Osmaniye’de, Tarım ve Orman Bakanlığı Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Osmaniye Ticaret Borsası iş birliği ile "Tarladan sofraya Osmaniye yer fıstığı çalıştayı" düzenlendi.

Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye yer fıstığının kalitesinin, pazarının, ülke ekonomisine katkısının artırılması adına düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu belirterek, "Çalıştayda sunum yapacak değerli hocalarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Gerekli dersleri alabilmemiz için ortaya konulacak sonucun somut, gerçekçi ve uygulanabilir tespitler ve öneriler olması önemli. Bu çalıştaydan güzel sonuçlar almayı, ilimize ve ülkemize hayırlı olacak uygulamaların çıkmasını, bize yol gösterecek, doğru ve uygulanabilir hedefleri koyacak sonuçların çıkmasını arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya da, yer fıstığı üretiminin en fazla yapıldığı illerin Adana ve Osmaniye olduğunu kaydederek, Türkiye’de üretilen yer fıstığının yüzde 95’ine yakınının Osmaniye’de işlendiğini ve ticaret merkezinin Osmaniye olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan konuşmacılar tarafından yer fıstığının ekimi, toplanması, paketlenmesi ve sanayi ürünü olarak kullanılması konularında bilgiler verildi.




Bölgeden 2.09.2021 15:38:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi