Osmaniye’de yağışlarla birlikte barajlar dolmaya başladı

Osmaniye’de yağışlarla birlikte barajlar dolmaya başladı

Osmaniye’de yağışlarla birlikte barajlar dolmaya başladı

Yaz aylarında kuraklığın hüküm sürdüğü Osmaniye’de son yağışlarla birlikte barajlarda doluluk oranı artmaya başladı. Drone ile havadan görüntülenen Aslantaş Barajı’nda doluluk oranı yüzde 42 seviyelerinden yüzde 47 seviyelerine ulaştı.
Çukurova’da önemli tarım arazilerine sahip Osmaniye’de yaz aylarında etkili olan kuraklık barajlardaki doluluk oranını ciddi seviyelerde düşürmüştü. Kış aylarında artan yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyeleri de yükselmeye başladı. 2021 Kasım ayında doluluk oranı yüzde 42 seviyelerinde olan Aslantaş Barajı’nda doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 47 seviyelerine ulaştı. Ceyhan Nehri üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacı inşa edilen Aslantaş Barajı’nın doluluk oranının eriyen kar sularıyla birlikte daha da artacağı öngörülüyor.

“Son yağışlar yüzümüzü güldürdü”
Yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranlarının daha da artacağını ifade eden Ziraat Mühendisi Ali Aktaş, “Ceyhan Irmağı üzerinde bulunan Aslantaş Barajı’nın 2021 Kasım ayında doluluk oranı yüzde 42 seviyelerindeyken 2021 Aralık ayı itibariyle yüzde 47’ye ulaştı. Yani yüzde 5’lik bir artış görünmektedir. Yağışların iyi gitmesiyle beraber biz seviyenin daha da yükselmesini bekliyoruz. Geçen yaz aylarında yağışların hiç olmaması barajlardaki su seviyelerini çok düşürmüştü. Son yağışlar yüzümüzü güldürdü. Rahmetin yağmasın daha da bekliyoruz. Barajlardaki seviyelerin daha da yükseleceğinden umutluyuz” diye konuştu.
Öte yandan 28 Kasım-28 Aralık 2021 tarihleri arasında Berke Barajı’nda doluluk oranı yüzde 57’den 59’a, Kalecik Barajı’nda doluluk oranı yüzde 19’dan 26’ya, Mehmetli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 21’den 23’e yükseldi.



Osmaniye 17.01.2022 10:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremden kaçışı güvenlik kamerasınca kaydedilen belediye çalışanı o anları unutamıyor

2

Isparta'da Atabey OSB yatırımcıları bekliyor

3

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

4

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

5

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

6

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

7

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

8

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

9

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

10

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti