Osmaniye'de zihinsel engelli kadının darbedildiği iddiası

Osmaniye

Osmaniye'de zihinsel engelli kadının darbedildiği iddiası

ADANA (AA) - Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, özel bakim merkezinde 28 yasindaki zihinsel engelli kadinin darbedildigi iddiasiyla savciliga suç duyurusunda bulunuldu.

Ilçedeki özel bakim merkezinde darbedildigi öne sürülen S.A'nin ablasi Rengin A, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kardesinin dogustan yüzde 70 zihinsel engelli oldugunu söyledi.

Kardesini bakim merkezine biraktiklarinda vücudunda herhangi bir yara izi olmadigini savunan Rengin A, "Kardesimi, kendine zarar verdigi gerekçesiyle hastaneye kaldirdiklarini söylediler. Annem ve kuzenim kardesimin kaldirildigi özel hastaneye gitti. Kardesimin vücudunda darbedilmedik yer kalmamis, her yeri mosmor olmus. Kaninda yüksek miktarda enfeksiyon, her iki gözünde de çok büyük hasarlar var. Gözün birisi çok kötü. Bir sey mi sokulmus, bir seyle vurulmus mu belli degil." diye konustu.

Adana'da özel bir hastaneye yatirdiklari kardesinin yogun bakim ünitesindeki tedavisinin sürdügünü anlatan Rengin A, "Kardesimi bu hale getiren, buna göz yuman herkesin cezalandirilmasini istiyorum. Kardesime ne olacagi, iyilesip iyilesmeyecegi, gözlerinin görüp görmeyecegi meçhul. Ne kadar yogun bakimda kalacagi belli degil." dedi.

Anne Zeynep A. da özel bakim merkezindeki yetkililer ve görevliler hakkinda "kasten yaralama ve iskence" iddiasiyla Düziçi Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulundugunu belirtti.



Yurt Dünya 2.07.2020 16:45:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de dereye giren kişi boğuldu

2

Adana'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

3

Muratpaşa'da atık toplayıcılarına yönelik proje başlatıldı

4

Doğu Akdeniz'de sıcak hava ve nemin etkisi devam ediyor

5

Doğu Akdeniz'de sıcak hava ve nemin etkisi devam ediyor

6

Antalya sahillerinde bayram tatili yoğunluğu sürüyor

7

Hatay'da kayıp olarak aranan kişi ölü bulundu

8

Tarsus Doğa Parkı'nı Kurban Bayramı'nda 16 bin kişi ziyaret etti

9

Adana'da 9 yaşındaki çocuk, elindeki tüfeğin ateş alması sonucu öldü

10

Kahramanmaraşlı kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu çiftlikte 1000 koyuna ulaştı