Osmaniye'de Amatör Spor Haftası Başladı

Osmaniye

Osmaniye’de 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası Kutlama Etkinlikleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile başladı

Osmaniye’de 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası Kutlama Etkinlikleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile başladı. Atatürk Caddesi’nden başlayan Yürüyüş, Atletizm Sahası’nda sona erdi. Yürüyüş kortejinde yürüyen sporcularımız, yürüyüş sırasında 100 metrelik Türk Bayrağı taşıdılar.

Kortej Yürüyüşünün ardından Atletizm Sahası’nda düzenlenen Amatör Spor Haftası açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programda konuşan Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, “Bizleri bugün bir araya getiren amatör spor: barış, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygıyı içerir. Bu değerlerin tümü amatör ruh ile yükselir. Bakanlığımız bu anlayışla Ekim ayında bu haftayı Amatör Spor Haftası olarak ilan etmiş İl Müdürlüğü olarak bizler de bu haftayı çeşitli spor branşlarında yarışma ve etkinliklerle kutlamaktayız. ”dedi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Levent Öztük ise "Amatör Spor Haftası, her yıl olduğu gibi amatör sporcuların bayramıdır. Amatör Spor Haftası hepinizin mutluluk, sağlık ve başarınızın başlangıcı olsun.”diye konuştu.

Program konuşan Vali Yılmaz yaptığı konuşmada, “Spor sağlıktır, dinç olmaktır, diri olmaktır! Amatör spor haftası münasebetiyle hazırlamış olduğumuz programımıza hoş geldiniz diyor, sizleri en samimi, kalbi duygularımla selamlıyorum. Amatör spor, yalnızca bir hobi değil; aynı zamanda sağlıklı yaşamın, disiplinin ve dayanışmanın bir sembolüdür. Bu hafta, sporun birleştirici gücünü hissetmek ve her birey için ulaşılabilir olduğunu göstermek adına bizlere önemli bir fırsat sağlıyor.

Vatandaşlarımızın sporla buluşması, sağlıklı yaşam alışkınlıklarını benimsemesi, bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bağımlılıkla mücadele, bizim öncelikli konularımızdan biridir.

Gençlerimizi, çocuklarımızı ne kadar spora yöneltirsek, sporla buluşturursak hem daha sağlıklı olacak, hem geleceği daha güvenli olacak, kötü alışkanlıklardan da o kadar uzaklaşmış olacaktır.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözü bizim şiarımızdır. Bu nedenle, gençlerimize sporun sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda ahlaklı yaşam tarzı olduğunu anlatmalıyız. Onları spora yönlendirmek, sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak ve bağımlılıkla mücadelede güçlü kişiler olmalarını sağlamak zorundayız.

Hepimiz biliyoruz ki, amatör spor tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır. Bizler de bu bilinç ve yaklaşımla, destek veriyoruz. Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, gönüllülük ve fedakârlık işidir. Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakârlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları, sizleri yürekten kutluyorum. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman sporun ve sporcuların yanında olduğumuzu belirterek, katılımızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor dolu, başarı dolu hayatları olsun. Osmaniye’mizin her alanda olduğu gibi sporda da gösterdiği son dönemdeki gelişimlerin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sporcularımız gösterilerini sergilediler. Program sonunda Vali Yılmaz, tüm sporcularımızı tebrik ederek, başarılı bir gelecek diledi.

 



Osmaniye 8.10.2024 14:31:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye' Amatör Haftası Başladı

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı Eğitimi düzenlendi

2

Sumbas’a Tutar Atandı

3

Eczacılar Odasından, Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz’a ziyaret

4

Vali Yılmaz’ın Esnaf Gezileri Sürüyor

5

Yarbaşı’na 2 doktor atandı

6

Kadirli'de 12 kişi tutuklandı

7

Başkan Kadıoğlu çalışıyor, Bahçe değişiyor

8

Motorsiklet kazaları can almaya devam ediyor

9

Başkan İba boş durmuyor

10

Kokarca Kaplıcaları Tesisleşiyor