Osmaniye'de Cadde, Sokak Ve Kapı Numaralandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Osmaniye

KENT GENELİNDE BULUNAN 38 MAHALLE’NİN 15’İNDE NUMARALANDIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Osmaniye Belediyesi tarafından adres ve numaralandırma yönetmeliğine uygun olarak cadde, sokak ve kapı numaraları değiştirme işlemleri durmaksızın devam ediyor. Kent genlinde yer alan 38 mahallenin 15’inde mahallede çalışmalar tamamlanırken, Numarataj Birimince diğer mahallelerde de cadde, sokak ve kapı numaralandırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedeflendi.

Osmaniye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı Numarataj Birimi, adres ve numaralandırma yönetmeliğine uygun olarak 38 mahallede cadde, sokak ve kapı numaralarının yeniden düzenlenmesi için hummalı bir çalışma başlattı. Mahalle sakinlerinin adreslerinden teslim alması gereken kargo, evrak vb. belgelerin adrese teslim edilememesinden kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nden ayrılan Korkut Ata Mahallesi’nde ekiplerin yoğun çalışmasıyla devam ediyor. Numarataj Birimi tarafından planlı çalışma kapsamında önceden belirlenen sokak üzerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak sokak isim tabelasının değişikliğini yapıyor. Ardından sistem üzerinde kayıtlı ikametlerin belirlenmesiyle ekipler tarafından numara yapıştırma işlemleri devam ediyor. Kent genelinde bulunan 38 mahallenin 15’inde çalışmalar tamamlanırken diğer mahallelerde de çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedeflendi.

BASIM İŞLEMLERİ OSMANİYE BELEDİYESİ’NCE YAPILIYOR

Numaralandırma işlemleri kent genelinde önceden belirlenen planlı çalışmalar çerçevesinde devam ederken cadde, sokak isimleri ile kapı numaralarının basım işlemleri de Osmaniye Belediyesi tarafından yapılıyor. Numarataj Birimi tarafından lazerli baskı makinesi ile günlük yaklaşık olarak 400 cadde, sokak isimleri ile kapı numarasının baskı işlemleri kaliteli işçilik ölçüsünde devam ediyor.

NUMARATAJ BİRİMİ’NDE TÜM SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Öte yandan Belediye Hizmet Binası’nda yer alan Numarataj Birimi’nde vatandaşların talepte bulundukları işlemler kesintiye uğramadan personeller tarafından çözümü kavuşturulurken, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile koordineli olarak depremzedeler için hak sahipliği ve ikametgah çalışmaları durmaksızın devam ediyor. Ayrıca ulusal adres veri tabanında kurumların adres bileşenlerinde tespit ettikleri hataları inceleyip giderilmesini sağlayan Numarataj Birimi, kurumların ve muhtarların talepleri doğrultusunda mahalle haritaları ve krokilerin hazırlanmasını sağlıyor.

Numaralandırma çalışmalarına katılan Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Ahmet Abalak, numaralandırma çalışmalarıyla yaşanan adres sorunlarının önüne geçileceğini ifade etti. Abalak, “Numara konusunda bizler sıkıntı çekiyorduk. Örnek veriyorum, benim ev numaram 20 ama 11 olmuş. Postacı 20 numaraya geliyor bulamıyor. Bu da bizim için sorun oluyordu. Tebligatların neredeyse yüzde 70’ni postacılar muhtarlara bırakıp gidiyor. Çünkü numaralar doğru olmadığı için evleri bulamıyorlar. Mahalle sakinleri de rahatlayacak. Önceden kargosu tebligatı vb evrakları eline geçmiyordu. Artık bunun önün de geçmiş olacağız. Dün itibariyle Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nin tamamı bitti, Korkut Ata Mahallesi’ne başladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Osmaniye 28.07.2023 17:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü