Osmaniye’de, cuma namazı sonrası Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Osmaniye’de, cuma namazı sonrası Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

OSMANİYE’de Cuma namazı sonrasında, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından dua edildi. Milli İrade Platformu tarafından, cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda “Zulme sessiz kalma” adı altında Filistin'e destek etkinliği düzenlendi.
Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Filistin ve Türk bayrakları açıldı, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Sanatçı Yusuf Karaburç,Kudüs konulu ezgiler seslendirdi. Eğitime Destek Platformu İl Başkanı Avukat Talha Akif Gürbüz yaptığı açıklamada, “10 gündür bütün dünyanın gözleri önünde tarihin en acımasız katliamlarından biri yaşanıyor maalesef. Daha hastane katliamının acısı henüz tazeyken, bu sabah terörist İsrail devletinin sivil vatandaşlara ait 6 evi bombalayıp yerle bir ettiği haberiyle uyandık. Bombalar yağmur gibi yağıyor, binalar havaya uçuruluyor, evlerinde sokaklarında, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, doktor, gazeteci demeden masumlar katlediliyor. Bütün bunlar gözlerimizin önünde yaşanıyor. Dünya devletleri bu zulme bu cinayete sırf Müslüman oldukları için sessiz kalıyor. Bu savaş suçlarını işledikleri halde daha da cesaretlenen ve bir terör devleti olduğunu defalarca sergileyen İsrail daha büyük bir savaş suçu işleyerek hastaneler, camiler, kiliseler bombalıyor. 1000’e yakın insanı tek hamlede öldürüyor ve bugün Gazze nefes alamıyor.” Dedi. 
Konuşmaların ardından Filistin’de ölenler için İl Müftüsü Ali Çakmak, gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Etkinlik, ölenler için dua edilmesiyle sona erdi.



Osmaniye 20.10.2023 16:53:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor