Osmaniye’de DEAŞ operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Osmaniye’de DEAŞ operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Osmaniye’de DEAŞ operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

OSMANİYE’de jandarma ekiplerince, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 7 ve 21 Ekim 2025 tarihlerinde Osmaniye Merkez, Bahçe ve Düziçi ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilen Suriye uyruklu 13 şüpheliden 6’sı yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerden A.E. (41), F.M. (31), Y.E.S. (29), A.E. (33), B.E. (33) ve V.E. (33) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Osmaniye ili dışında ikamet ettiği belirlenen 7 şüpheli hakkında ise 6 farklı şehirde adli süreç başlatıldığı bildirildi.
Şüphelilerin ikametlerinde hassas burunlu narkotik köpeklerinde katılımıyla yapılan aramalarda;
12 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 1 tablet, 15 hafıza kartı ve 8 SIM kart ele geçirildi.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” denildi.



Osmaniye 22.10.2025 19:42:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özyeğin Üniversitesi ve İTO'dan lüfer mirası projesi

2

Hayat Finans yurt dışındaki Türk vatandaşlarına bankacılık hizmeti sunuyor

3

Antalya'da "Yurtdışı Ticaret Zirvesi" düzenlendi

4

GÜNCELLEME - Mersin merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4'ü hakem 40 şüpheli yakalandı

5

Futbol: 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Eleme Turu

6

Ahmet Çalık Vakfı ve İTÜ'den veri analitiği alanında işbirliği

7

Migros'tan gıda arzında yerel üretime destek çağrısı

8

Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan 2025'in 9 ayında ekonomiye 288 milyar lira katkı

9

Antalyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

10

Tarsus ilçesinde kursiyerlerin yetiştirdiği istiridye mantarları hasat edildi