Osmaniye’de deprem şehitleri anıldı, saygı nöbetinde bulunuldu

Osmaniye’de deprem şehitleri anıldı, saygı nöbetinde bulunuldu

Osmaniye’de 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri düzenlenen programlarla anıldı.

Osmaniye’de 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri düzenlenen programlarla anıldı. Vatandaşlar, geceyi sokakta geçirirken, saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem felaketinin birinci yıldönümünde Osmaniye’de anma programları düzenlendi. 
Osmaniye Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesinde depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi’nin önünde düzenlenen anma programında vatandaşlar bir araya geldi.
Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa belediye ve Kızılay ekiplerince sıcak çorba ve çay ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Osmaniye Belediyesi İzcilik Kulübü üyeleri, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile tarafından Fakıuşağı Mahallesinde bulunan Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi Tesislerinden, programın düzenlendiği alana kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu ardından dua yapıldı. Saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise depremde kaybettiği yakınlarının fotoğraflarıyla programa katıldı. Program sonuna 6 Şubat depremlerinde yıkılan sitenin enkaz alanına deprem şehitleri için karanfiller bırakıldı. Buradaki deprem şehitlerini anma programına Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diğer bir anma programı ise eş zamanlı olarak depremde en çok hasar gören Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi yıkılan Yonca Sitesi alanında gerçekleştirildi. Program sonunda, Devlet Bahçeli Meydanına sessiz yürüyüş gerçekleştirildi.

 



Osmaniye 6.02.2024 17:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü