Osmaniye’de deprem şehitleri anıldı, saygı nöbetinde bulunuldu

Osmaniye’de deprem şehitleri anıldı, saygı nöbetinde bulunuldu

Osmaniye’de 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri düzenlenen programlarla anıldı.

Osmaniye’de 6 Şubat 2023 Tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden deprem şehitleri düzenlenen programlarla anıldı. Vatandaşlar, geceyi sokakta geçirirken, saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem felaketinin birinci yıldönümünde Osmaniye’de anma programları düzenlendi. 
Osmaniye Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesinde depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi’nin önünde düzenlenen anma programında vatandaşlar bir araya geldi.
Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa belediye ve Kızılay ekiplerince sıcak çorba ve çay ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Osmaniye Belediyesi İzcilik Kulübü üyeleri, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile tarafından Fakıuşağı Mahallesinde bulunan Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi Tesislerinden, programın düzenlendiği alana kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu ardından dua yapıldı. Saatler 04.17’yi gösterdiğinde Salalar okundu ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise depremde kaybettiği yakınlarının fotoğraflarıyla programa katıldı. Program sonuna 6 Şubat depremlerinde yıkılan sitenin enkaz alanına deprem şehitleri için karanfiller bırakıldı. Buradaki deprem şehitlerini anma programına Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diğer bir anma programı ise eş zamanlı olarak depremde en çok hasar gören Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi yıkılan Yonca Sitesi alanında gerçekleştirildi. Program sonunda, Devlet Bahçeli Meydanına sessiz yürüyüş gerçekleştirildi.

 



Osmaniye 6.02.2024 17:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi

2

Antalya'nın fethinin yıl dönümünde MSB Mehteran Birliği Konser verdi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Adana'da partisinin iftar programına katıldı

4

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

5

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

6

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

7

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

8

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

9

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

10

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı