OSMANİYE'DE DERE TAŞTI, SEL SULARININ YÖNÜ İŞ MAKİNELERİYLE KESİLDİ

OSMANİYE

Osmaniye'de dere yatağının taşması sonucu bir mahalle sel sularına maruz kaldı. Bir çok aracı sürükleyen selin yönü iş makineleriyle değiştirilmeye çalışıldı.
Kentte dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağış, bir çok noktada su birikintilerine neden olurken, sürücüler ulaşımda güçlük çekti. Şiddetli yağışlar, Fakıuşağı Mahallesinde ki Hopur Deresinin taşmasına neden oldu. Daha önce ıslah çalışması ile kanal içerisine alınan dere yatağı, tıkanmalardan dolayı taştı. Osmaniye İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nin de bulunduğu 45018 sokağı etki altına alan sel suları, iş makineleriyle önlenmeye çalıştı. Osmaniye Belediyesi ekipleri, yolda biriken taş ve molozları sürekli temizleyip, zarar vermesini engellemeye çalıştı. Taşkın nedeniyle, yo kenarlarında bulunan çok sayıda araçta zarar gördü.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 3.04.2020 14:42:00 2
Hatice Serin
3.04.2020 21:24:37
Kuru dere yatağının içine bir kaç boru koyup üstüne yol yapmanın sonu. Her yıl aynı olayı yaşıyoruz. Orta da bir ıslah yok. Yer şekillerinin gücünü yok sayma, jeomorfoji ve jeoloji yok sayma var.

Besat Demiryürek
4.04.2020 18:59:02
O dere yatağının kanal olarak karaçaya bağlanması için ankaradan mühendisler burada aylarca çalışma yaptı.projeyi hazırlayıp gittiler.bunu Dsi.yapacak dediler ama gelgelelim belediye kendine düşeni yapmadığı için Dsi başlayamıyor.belediye işi savsaklıyor gereğini yapmıyor.illa büyük bir felaketin olmasını bekliyor anlaşılan..

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı