OSMANİYE'DE DERE YATAĞINA DÜŞEN KARACA, KURTARILDI

OSMANİYE

Osmaniye'de dere yatağına düşen Karaca, Doğa Koruma ve Mili Parklar Şubesi ekiplerince bulunduğu yerden uzun süren uğraşlar sonrası kurtarılırdı. Boynuzlarında kanama bulunan ve battaniyeye sarılan Karaca, tedavisinin ardından yeniden doğal yaşam ortamına bırakılacak. Sabah saatlerinde Güney Çevre Yolu üzerinde ağaçlandırma çalışmalarına katılan Mustafa İpek, Dereobası Köyü Köprüsü ile Fakıuşağu Köprüsü arasında kalan Karaçay Dere Yatağı içerisinde bir Karaca'nın olduğunu ve mahsur kalıp çıkamadığını fark etti. Bunun üzerine polise İhbarda bulunulması sonrasında bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmalarına başlayan görevlilerden bir tanesi dere yatağına girerek, Karaca'nın, çıkışın bulunduğu alana doğru yönlendirdi. Yaklaşık 500 metre suyun içerisinde ilerleyen Karaca, çıkış rampasından koşarak dere yatağından kurtuldu. Ekiplerin takibi sonucu erkek Karaca, bir okulun bahçesinde yakalanarak korumaya alındı. Veteriner hekimler tarafından tedavisi yapılacak olan Karaca'nın yeniden doğaya salınacağı bildirildi.
İhbarda bulunan Mustafa İpek, ağaçlandırma çalışması için bölgede bulunduğunu belirterek, "Karaçay vadisi içerisinde Karaca'nın olduğunu gördük, muhtemelen yaralıydı. Sanırım yabani hayvanlardan kaçıp buraya sığınmış. Bizde yetkililere haber verdik, gelip kurtardılar sağ olsunlar." diye konuştu.
Ekiplerle birlikte kurtarma çalışmasına katılan Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürü Fatih Güvercin ise Karaçay Deresi içerisindeki Karaca'nın açık bir alandan dereye girmiş olabileceğini belirterek, "Ekiplerimiz tarafından yapılan müdahale sonucunda dereden çıkartıldı ve ardından yakalandı. Ancak bu erkek bir Karaca olduğu için, her yıl boynuzlarını atarlar yenisi çıkar. Şubat ayında büyüdükten sonra, çalılara yada ağaçlara çarparak tekrar kemik yapısını ortaya çıkartılar. Şimdilik Karacanın durumu iyi. Kanayan kısımlarına dezenfektan sıktıktan sonra tekrar ormana bırakacağız. Çünkü bunlar hassas hayvanlar içeride veya başka türlü bakılmasında ölümlere neden olmakta. O yüzden tedavisinin ardından hemen bırakacağız." dedi. Fatih Güvercin, Karaca'nın dere yatağına yayılmak yada su içmek için girdiğini belirterek, "Dere yatağı DSİ tarafından ıslah edildiği için, hayvan çıkacak yer bulamamış yönünü kaybetmiş."diye bilgi verdi.

 



Osmaniye 17.02.2020 12:05:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği