Osmaniye’de dezavantajlı gruplar için istihdam projesi

Osmaniye’de dezavantajlı gruplar için istihdam projesi

Osmaniye’de, Güvenilir Yer Fıstığı Gıda Üretim Modeli ile Dezavantajlı Gruplar İçin İstihdam Projesi Alt Hibe Anlaşması Vali Erdinç Yılmaz,

Osmaniye’de, Güvenilir Yer Fıstığı Gıda Üretim Modeli ile Dezavantajlı Gruplar İçin İstihdam Projesi Alt Hibe Anlaşması Vali Erdinç Yılmaz,  Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ve Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Engin Gönen arasında imzalandı.
Proje hakkında bilgi veren Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Engin Gönen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Yağlı Tohumlar Enstitüsü (YATE) arasında, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında “Güvenilir Yer Fıstığı Gıda Üretim Modeli ile Dezavantajlı Gruplar için İstihdam” adlı alt projenin alt hibe anlaşması olduğunu ifade ederek, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü’nün alt projesi ile Osmaniye’de aflatoksinden arınmış yer fıstığı bazlı üretimi gerçekleştirilmesinin ve bu sayede kadın ve gençlerin istihdamının hedeflendiğini kaydetti. Toplam proje süresinin 12 ay olduğunu, proje kapsamında güvenilir yer fıstığı gıda ürünleri üretim modeli geliştirilerek tüketiciye güvenilir gıdaya erişim sağlanacağını ifade eden Dr. Engin Gönen, istiham edilen personellere hijyen eğitimi gibi çeşitli eğitimler verilerek toplum yararına kişisel gelişimlerine de katkı sağlanacağını söyledi.Projenin çok güzel bir proje olduğunu belirten  Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’mize hayırlı olmasını diledi. 



Osmaniye 16.02.2024 18:52:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor