Osmaniye’de Gastronomi Şöleni: Yerel Lezzetler ve Yaratıcılık Ön Planda

Osmaniye’de Gastronomi Şöleni: Yerel Lezzetler ve Yaratıcılık Ön Planda

Şölen, Gastronomi Yıldızları Derneği adına ünlü Executive Chef Ali KÜPELİ'nin liderliğinde düzenlendi.

Türkiye’nin gastronomi dünyasında yükselen yıldızı Osmaniye, 26 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Beyoğlu Yemek Sanayii'nin öncülüğünde, Gastronomi Yıldızları Derneği ile iş birliği içerisinde gerçekleşen büyüleyici bir gastronomi şölenine ev sahipliği yaptı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin de aktif olarak katıldığı bu etkinlik, üniversite kampüsünde gerçekleşti ve sınırlı sayıda dış katılımcıya da açıldı.

Şölen, Gastronomi Yıldızları Derneği adına ünlü Executive Chef Ali KÜPELİ'nin liderliğinde düzenlendi. Etkinlik, özellikle Osmaniye’nin meşhur yer fıstığına odaklandı ve yer fıstığı temalı ürünlerin yanı sıra çeşitli yarışmalar, atölye çalışmaları ve tanıtım stantları ile katılımcılara zengin bir deneyim sundu.

Beyoğlu Yemek Sanayii,ADEM KÜPELİ Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Gastronomi Yıldızları Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen bu şölen, yerel lezzetlerin ve yaratıcılığın ön planda olduğu bir buluşma noktası oldu. Organizatörler, bu etkinliğin hem gastronomi öğrencilerine hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşattığı ve yerel mutfak kültürünün tanıtımına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bu özel etkinlik, gastronomi meraklılarına, profesyonellere ve yerel lezzetlerin peşinde olan herkese açık bir şekilde düzenlendi. Şölenin, Osmaniye'nin kültürel ve gastronomik çeşitliliğini ulusal platformda daha da ön plana çıkarttı.

Gastronomi bölümü öğrencilerinin hazırladığı toplamda 21 tabak, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed ORDU'nun (Akademik Gurme) jüri başkanlığını yürüttüğü temiz çalışma, lezzet ve sunum olmak üzere 3 ana kriter üzerinden değerlendirildi. İlk üç dereceye giren öğrencilere OKÜ rektörü Sn. Prof. Dr. Turgay UZUN   VE EXECUTİVE CHEF  ALİ KÜPELİ'tarafından ödül takdim edildi.



Osmaniye 27.12.2023 16:18:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor