Osmaniye’de gençlere afet ve ilkyardım eğitimi verildi

Osmaniye’de gençlere afet ve ilkyardım eğitimi verildi

Osmaniye’de gençlere, Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesi çerçevesinde afet bilinci, arama kurtarma ve ilkyardım eğitimleri verildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Velhasıl Sosyal Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yürütülen “Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesinin Afet Bilinci, Arama Kurtarma Farkındalık ve İlkyardım Farkındalık Eğitimleri Osmaniye Gençlik Merkezinde düzenlendi. Eğitimlerin 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi. 
Proje Koordinatörü Aynur Karabulut öğrencileri ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz’a bilgi verdi. Karabulut, "Gençlere ilkyardım nasıl yapılır, yolda geçerken ya da ailemizde herhangi bir vaka olduğunda en azından Heimlichmanevrası nasıl yapılır, solunum nasıl yapılır, nasıl temel yaşam desteği verebiliriz, bu noktada bilgilendirme yapıyoruz. Dün bütün gün arkadaşlarımıza bu bilgileri verdik. Bugün de AFAD'dan arkadaşlarımız aramızdalar AFAD İl Müdürümüzün koordinesi ve desteğiyle. Afet bilinci üzerine, afet öncesi ne yapmamız gerekiyor, yangın bilinci üzerine teorik bir bilgi verdik. Daha sonra da pratik uygulama yapacağız. Yarınki eğitimimizde de afet eğitimine devam ederek, özellikle çadır nasıl kurulur konusunda eğitim vereceğiz." dedi.
Vali Yılmaz ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, gençlere verilen eğitimler için teşekkür ederek “Afetleri her zaman yaşayabiliyoruz. 6 Şubatta dünyanın en büyük kara depremini yaşadık. 500 yılda olabilecek bir depremi yaşadık. Türkiye’nin her yerinde deprem olabilir, maalesef şurada deprem olmaz deme imkanımız olmayan bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz bu coğrafyayı terk etmeyeceğiz, bu vatan bizim için cennet vatan. Verilen bu bilgilerin öğrenilmesi gerçekten çok önemli, hayat kurtarır. Hayat kurtarmanın ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir insanın hayatını kurtarmaktan daha güzel ne olabilir? Depreme dayanıklı bina yaparsak hayatta kalırız. Onun dışında bilmemiz gereken de bu bilgiler, bunları da bilirsek tamamlamış olacağız. Bu nedenle bu bilgiler çok kıymetli" diye  konuştu. Vali Yılmaz, programın devamında yangın söndürme eğitiminin uygulamalı bölümüne gençlerle birlikte katıldı.



Osmaniye 28.09.2023 16:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de uçurtma şenliği

2

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

3

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

4

Hemşehrimiz Şehit Oldu

5

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

6

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

7

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

8

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

9

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

10

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi