OSMANİYE'DE, İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

OSMANİYE

Osmaniye'de, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Akşam saatlerinde, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim  tilaveti sonrasında Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua yaptı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık guruptan sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya Allah bismillah allahu ekber' sesleri yükseldi.
Etkinliğe destek veren Osmaniye’deki taraftar dernekleri adına konuşma yapan Sedat Köle “Bizler Osmaniye’deki Taraftar Derneleri olarak bugüne kadar gerek Osmaniye meselelerinde, gerekse ülke meselelerinde her zaman duyarlı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bugün de burada bu amaçla bulunmaktayız.  Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonrası Kahraman Ordumuz bunu yapanlara en ağır şekilde karşılık vermektedir. Cenab-ı Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Bizler devletimizin, polisimizin ve askerimizin her zaman yanındayız. Mesele siyasi değil, memleket meselesidir. Tüm Osmaniyeli hemşehrilerimiz gibi, her bir vatansever de Kahraman Türk Ordumuzun yanında olmalıdır. Katılım ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, "Acımız büyüktür. Türk Milleti bu acı günü asla unutmayacaktır." dedi.
Osmaniye’deki STK’lar olarak, bu alçak ve menfur saldırıyı, şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirten Avcı şöyle devam etti: "Milletimizin başı sağ olsun. Ancak, Kahraman Türk Ordumuz, kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştirecektir. Zira, askerlerimize yapılan bu alçak saldırı karşılıksız bırakılmadı ve bundan sonra da bırakılmayacağına inancımız tamdır. Kahraman Ordumuz, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir. Elbette bu acımasız saldırının sahipleri de bunun bedelini fazlasıyla ödeyecek, hak ettikleri cezayı misliyle alacaktır ve almaya da başlamıştır. Suriye'de zalimlerin zulmüne engel olmak ve barışı tesis etmek için devletimizin atacağı her türlü adımı, ülkemizin nüfusuna göre en fazla şehit veren ili Osmaniye olarak koşulsuz ve şartsız destekliyoruz. Yapılan saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Kahrolsun Esed Rejimi, Varolsun Kahraman Türk Ordusu. Ne Mutlu Türküm Diyene!"
Konuşmaların ardından, şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 1.03.2020 17:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi