OSMANİYE'DE KADIN KOOPERATİFİ KURULDU

OSMANİYE

Osmaniye Merkeze bağlı Değirmenocağı Köyünde, "Değirmenocağı Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" Genel Kurulunu yaparak faaliyete geçti.
Kooperatifin 20 kadın üyesinin olduğunun belirtildiği açıklamada, amacın öncelikli olarak Osmaniye ilinin gül ihtiyacını karşılamak daha sonra çeşitli süs bitkileri yetiştirerek kadınlara örnek olmak ayrıca çiçek pazarında yer alarak Osmaniye ilinin ekonomisine katkı sağlamak olduğu belirtildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamanın devamında, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü ile kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konularında iş birliği yapılması amaçlanmıştır. Kadın Kooperatifinin Osmaniye ilimize hayırlara vesile olmasını dileriz."

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 30.01.2020 17:01:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' KADIN KOOPERATİFİ KURULDU

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı