Osmaniye’de köpeklerin yaraladığı karacayı köylüler kurtardı

Osmaniye’de köpeklerin yaraladığı karacayı köylüler kurtardı

Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde köpeklerin saldırısında yaralanan karaca, köylüler tarafından kurtarıldı.

Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde köpeklerin saldırısında yaralanan karaca, köylüler tarafından kurtarıldı. Battaniyeye sarılıp, su ve yemek verilen karaca daha sonra tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
İlçeye bağlı Yenice Haruniye Mahallesi’nde oturan Ayşe Traş, gece saatlerinde köpeklerin saldırısında yaralanan karacağı kucağına alarak eve getirdiğini söyledi. Öpüp sevdiği Karaca’nın yaralarına kantaron sürdüğünü söyleyen Tıraş, “Onun acısından ben yatamadım çünkü ayağı parça parça kırık var. Her yeri parçalanmış durumda. İnşallah kurtarırlar” dedi. 
Köpeklerin saldırdığı karacayı koruma altına aldıklarını söyleyen Cafer Tıraş ise şunları kaydetti: “Gece 12 buçuk gibi köpeklerin sesine bizim yenge hanım çıkıyor. Bir ceylan yavrusuna köpeklerin saldırdığını görüyor.Sonra köpekleri kovalayıp karacayı alıp geliyor, sonra burada güvence altına aldık. Sabah olunca da ben veteriner çağırdım veteriner dedi ilçe tarıma bilgi ver dedi. Şuanda koruma altında ve gelecek olan yetkililere teslim edeceğiz” 
Olay yerine gelen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan karaca tedavi edilmek üzere Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'ne götürüldü. Tedavi sonrası karacanın bulunduğu bölgeye tekrar salınacağı kaydedildi.  



Osmaniye 2.02.2024 15:52:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor