OSMANİYE'DE, KRONİK HASTALIKLAR İL KURULU TOPLANTISI

OSMANİYE

Osmaniye İl sağlık Müdürlüğü tarafından, kronik hastalıklar ve risk faktörleri ile mücadele kontrol programları il kurulu 2019 yılı 2. toplantısı yapıldı.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Ersin Peker başkanlığında, Dr. Musa Çıtırık Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Osmaniye Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü kurul üyeleri katıldı.
Kronik hastalıklar ve risk faktörleri ile mücadele amacıyla yürütülmekte olan Kronik Hava Yolu Hastalıkları, Kalp ve Damar Hastalıkları, Böbrek Hastalıkları, Sağlıklı Yaşlanma ve Kas ve İskelet Sistemi Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programları ilgili paydaş kurumların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurul toplantısında, Türkiye Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Çok Paydaşlı Eylem Planı 2017-2025 ve kontrol programları hakkında sunum yapıldı. Ayrıca, eylem planlarının yereldeki uygulamaları ve kurumlar arası işbirliği konuları görüşüldü.



Osmaniye 17.12.2019 14:39:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor