OSMANİYE'DE MESLEK LİSELERİNE İLGİ ARTTI

OSMANİYE

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, il genelindeki Meslek Liselerinde öğrenci kontenjan doluluğunun neredeyse tam olduğunu söyledi. İl merkez ve ilçelerinde  eğitim vermekte olan meslek lisesi müdürleri ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sene başı ve Patent Faydalı Model Başvuru Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okulların yeni eğitim-öğretim yılı mesleki eğitimin genel problemlerinin  istişare edilmesi ve giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak Başkanlık etti. İl Milli Eğitim Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Osman Şevket İyi ve mesleki eğitim veren 26 okul ve kurum müdürünün katıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, "Toplumda meslek liselerimize olan kalıplaşmış bir önyargı olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Bu önyargının yıkılması için canla başla çalışmamız gerekiyor. Bunu nasıl başarabiliriz sorusunun hemen ardından şu cevabı verebilirim. Öncelikle çocuklarımızı mesleki gelişim yönünden nitelikli hale getirmemiz gerekiyor. Mesleki beceriyle donatılan çocuklarımızı ise akademik yönden gelişiminin de sağlanması ise birbirini tamamlayan şeylerdir.Bu dengeyi sağlayarak çocuklarımızın geleceğe yönelik atacağı her adımda sağlam dönüşler alacağı ise aşikardır."dedi.
Müdür Albak, il genelindeki meslek liselerinde öğrenci kontenjan doluluğunun neredeyse tam olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti."İlimizde Meslek Liselerimize olan rağbet gayet tatmin edici noktadadır .Bu önemli bir gelişimin tezahürüdür.Bu bağlamda okullarımızdaki seviyeyi yukarıya taşımak, öğrencilerimizi yaparak ve yaşayarak hayata hazırlamak, aynı zaman da akademik gelişimlerinin de desteklenerek tam donanımlı bir birey olmasını sağlayabiliriz. Ayrıca maddi,manevi ve milli yönden çocuklarımızın hayata hazır olacaktır." Toplantı soru-cevap ve Okul Müdürlerinin görüş ve önerileri alınarak sona erdi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 11.10.2019 22:08:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' MESLEK LİSELERİNE ARTTI

İlginizi Çekebilir

1

Voleybolda Arabica Coffee House Kadınlar 1. Lig yarı final etabı, Alanya'da başladı

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

3

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

4

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

5

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

6

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

7

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

8

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

9

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi

10

BSH'den 2025'te 15 milyar avro ciro