Osmaniye'de Pandemi Heyeti Kararları

Osmaniye

Osmaniye'de Pandemi Heyeti Kararları

Osmaniye İl Pandemi Heyeti bir dizi kararlar aldı. Daha önce 3 aprtmana karantina uygulayan heyet bu kararı kaldırırken, Merkeze bağlı Çardak Köyü'nde 2. kez karantina kararı aldı.
Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.
Bu çerçevede aşağıda belirtilen ek tedbirlerin alınması gerektiği hususu değerlendirilmiştir.
1- 18.03.2021 tarih ve 20 nolu Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclis Kararının 1. Maddesinde; İlimiz Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Murat Karaman Sokakta bulunan ve 5 katlı ve her katta 3 daire olan Hasan Karaman Apartmanı ve Elif Karaman Apartmanında 11.03.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 9 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Hasan Karaman Apartmanı ve Elif Karaman Apartmanında ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 18.03.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Sağlık Personellerinin haricinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Murat Karaman Sokakta bulunan Hasan Karaman Apartmanı ve Elif Karaman Apartmanı karantinaya alınmıştır. Bugün de yeni vakanın çıkmaması nedeniyle karantinanın 29.03.2021 tarihi itibari ile kaldırılmasına.
2- 22.03.2021 tarih ve 21 nolu Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclis Kararının 2. Maddesinde; İlimiz Merkez İlçe Esenevler Mahallesi 15551 Sokakta bulunan 4 Bloktan oluşan Süleyman Çalık Sitesinde 12.03.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 9 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Süleyman Çalık Sitesinde ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 22.03.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Sağlık Personellerinin haricinde Esenevler Mahallesi 15551 Sokakta bulunan Süleyman Çalık Sitesi karantinaya alınmıştır. Bugün de yeni vakanın çıkmaması nedeniyle karantinanın 29.03.2021 tarihi itibari ile kaldırılmasına.
3- İlimiz Merkez İlçe Çardak Köyünde 19.03.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 25 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Çardak Köyünde ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 29.03.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Sağlık Personellerinin haricinde Merkez İlçe Çardak Köyünün karantinaya alınmasına.
4- Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu
suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.Oy birliği ile karar verilmiştir."



Osmaniye 30.03.2021 13:05:00 1
Anahtar Kelimeler: Osmaniye' Pandemi Heyeti Kararları
Mustafa
31.03.2021 09:38:10
Lütfen yukarda karantina sürelerine bakın bir yerde 10 gün başka bir yer 7 gün bu nasil oluyor

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü