OSMANİYE'DE SERVİKS KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

OSMANİYE

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından, "Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Etkinlikleri" düzenlendi. Bu kapsamda, öğretmenevinde düzenlenen organizasyonda, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ahmet Barış Güzel tarafından, katılımcılara rahim ağzı kanseri, belirtiler, teşhis ve tedavisi hakkında bilgi verildi. Programa katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Serviks Kanseri konusunda başarılı çalışmalar yaparak örnek iller arasında olunmasını sağlayan Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elamanları, Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşunda çalışmaları destekleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, büyük bir özveri ile çalışan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimiz (KETEM) çalışanları ve Müdürlüğün ilgili birimlerinde çalışan personelleri tebrik etti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz konuşmasında, toplumun kanser konusunda farkındalığını artırmak, kanser taramalarını yaygınlaştırarak erken teşhisi sağlamak ve bu şekilde önlenebilir kanserleri azaltmak amacıyla ilde 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) özellikle Serviks Kanseri için çok önemli olan Rahim Ağzı HPV taramasının 2014 yılından bu yana başarılı bir şekilde devam etmekte olduğunu söyledi.
Müdür Öznavruz, KETEM'lerde halka ücretsiz olarak meme muayenesi, mamografi çekimi, smear alımı, jinekolojik muayene, gaitada gizli kan testi gibi hizmetler verilmekte olduğunu belirterek, "Bunların yanında merkezlerimize kendi imkanı ile gelemeyen şehir merkezi ve köylerdeki kadınlarımız müdürlüğümüz araçlarıyla taramaları KETEM'de yapılarak, tekrar mahallelerine veya köylerine geri götürülmektedirler. Talepler veya müdürlüğümüz tarafından yapılan programları dahilinde kanserden korunma yolları ile ilgili eğitimler eğitimcilerimiz tarafından verilmektedir." dedi.
"Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Etkinlikleri" kapsamında düzenlene konferansta İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz tarafından; Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı elemanlarına, Özel Hastane Temsilcilerine, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Yusuf Başak'a, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr.Asu Kaya Gedik'e ve KETEM çalışanlarına plaket verildi.


 



Sağlık 18.01.2020 18:13:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke Devlet Hastanesi'nde Anjiyografi Laboratuvarı açıldı

2

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı

3

Türkiye'de tuz tüketimi önerilen miktardan iki kat fazla

4

Uzmanı, böbrek taşı oluşumuna karşı alınması gereken önlemleri açıkladı

5

Uzmanından sağlıklı yaş alma önerileri

6

Hatay'da diyabet hastası 45 çocuğa glikoz ölçüm cihazı yardımı yapıldı

7

63 yaşındaki amcasının verdiği böbrekle hayata tutundu

8

Depremde mesai arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanları 14 Mart'ı buruk kutladı

9

Böbrek kanserinde erken evrede tanı ve tedavi için düzenli muayene uyarısı

10

Obezite hastaları, ameliyatsız yöntemle kilolarından kurtuluyor