Osmaniye’de Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Osmaniye’de Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Osmaniye’de sokak ve yaban hayvanları için karla kaplanan Amanos Dağları eteklerine yem bırakıldı

Osmaniye’de sokak ve yaban hayvanları için karla kaplanan Amanos Dağları eteklerine yem bırakıldı. Özellikle yabani hayvanlar için, ormanın iç kısımlarına kar kızakları ile transfer sağlanarak yaklaşık 50 kilo gıda bırakıldı.
Amanos Dağlarına yılın ilk karı düşmesiyle birlikte hayvan severlerde harekete geçti. Soğuk hava şartlarından dolayı sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanları için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından özel araçların gidebildiği Amanosların zirvesindeki Keldaz mevkiine kuru mama, et ve manav artıkları bırakıldı.Toplam 75 kilo kuru mama 10 kilo et ve et ürünü, 50 kilo kadar yeşillik dağ eteklerine bırakıldı. Özellikle yabani hayvanlar, kara yoluna yaklaşmadıkları için ormanın iç kısımlarınakar kızakları ile transfer sağlanarak yaklaşık 50 kilo gıda doğaya bırakıldı.
Besleme faaliyetinde bulunan HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Amanos Dağlarına yılın ilk karı yağdı. Burada kalan sahipsiz sokak canları ve yaban hayvanları için yiyecek getirdik ve onların beslenmesi için getirmiş olduğumuz özel kutular içerisine dökeceğiz. İçerisine de tarihi geçmemiş et ve et ürünlerinden dökeceğiz ki kokusunu alsınlar ve taze taze yesinler” dedi.  
Ali Laiçnbala, sadece özel arazi araçları ile gidilebilen Keldaz Mevkiinde de besleme faaliyetinde bulunduklarını belirterek, “Buraya getirdiğimiz en uçlara da kızakla çekerek getirdik yiyecekleri. Çünkü araçlar burada batıyor. Özellikle bu bölgeye geldik ki yabani hayvanlar karayolunun olduğu bölgelere pek yaklaşmıyorlar. Bölgeye gıda ürünlerinden yine karton kutular içerisine bırakıyoruz. Ayrıca, buralara hava şartlarında sadece offroad tipi araçlar ulaşabiliyor. Bundan dolayı bu tip araç sahiplerinin doğa gezilerinde yeşillik ve kuru mama gibi gıdalar getirmesini diliyoruz” dedi.  



Osmaniye 29.01.2024 14:20:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü