Osmaniye’de su ürünleri av yasağı başladı

Osmaniye’de su ürünleri av yasağı başladı

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, su ürünleri av yasağının başladığını duyurdu.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, su ürünleri av yasağının başladığını duyurdu.
Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince 1 Mart  - 31 Mayıs tarihleri arasındaki 3 aylık dönemde yasak başladı.
Su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince, Osmaniye’de 1 Mart – 31 Mayıs ve Düziçi ve Kadirli bölgesi Aslantaş baraj gölünde 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında ki 3 aylık dönemde yasak başladı. Müdür Erdem Kolabaş, Osmaniye il genelinde iç sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla sazan, sudak, tatlı su levreği, yayın, kadife, siraz ve diğer sazangillerin ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklandığını söyledi. 
Mevcut av yasağına uyulması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Kolabaş, “Amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılarımız, ilimiz tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan 1 Mart – 31 Mayıs ve 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasındaki mevcut av yasağına uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelidirler. Denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması bu hususta vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Avlananlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır.”dedi. 



Osmaniye 4.03.2025 15:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı