Osmaniye'de Tarihi Hazine Avına Darbe: 80 Antik Roma Sikkeleri Ele Geçirildi

Osmaniye

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde, Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü dikkat çekici bir operasyonda, Roma Dönemine ait 80 adet gümüş sikke ve diğer tarihi objeler ele geçirildi. Kaçakçılıkla Mücadele birimlerinin titiz çalışmaları sonucunda düzenlenen bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığına büyük bir darbe vurdu.

Operasyon kapsamında yakalanan bir şüpheli, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında suçlanarak gözaltına alındı. Bu başarılı müdahale, kültürel mirasın korunması için yürütülen mücadelede önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Bu nadir ve değerli eserlerin korunması, ülkenin tarihi ve kültürel zenginliğinin bir parçası olarak büyük önem taşıyor. Jandarma, bu tür kaçakçılık faaliyetlerine karşı toplumun duyarlı olmasını ve şüpheli durumları derhal yetkililere bildirmesini istiyor. Böylece, tarihi eserlerin gelecek nesillere aktarılması ve korunması sağlanacak.



Osmaniye 6.12.2023 12:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 83 şüpheliyi yakaladı

2

Medipol Mega Üniversite Hastanesinde bağımlılıkla mücadele paneli gerçekleştirildi

3

Hatay'da oyuncak dükkanında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

4

Anamur'da umreye gidenler dualarla uğurlandı

5

Osmaniye'de trafik kazalarında 2'si çocuk 6 kişi yaralandı

6

ISG'den "Havacılıkta Sınır Tanımayan Kadınlar" belgeseli serisi

7

Huawei ve KoçSistem yapay zeka ve bulutta işbirliği yaptı

8

Renk cümbüşüne dönen çiçek mezatlarını Kadınlar Günü heyecanı sardı

9

Türkiye'den 2 ayda yaklaşık 101 milyon dolarlık biber ihracatı

10

ATP 2025'te 5,7 milyar lira gelir elde etti