OSMANİYE'DE, YABAN HAYVANLARI İÇİN YEMLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

OSMANİYE

Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, doğaya 300 kilo buğday, 200 kilo lahana, marul ve karnabahar ile 50 kilo kuru köpek maması yem bırakılarak, kış şartlarında zorluk yaşayan hayvanlar unutulmadı.
Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Bahçe Hasanbeyli ilçeleri arasındaki rüzgar güllerinin bulunduğu Gökçedağ mevkiinde yoğun kar örtüsünün olduğu 1460 rakımda yaban hayatının desteklemesi kapsamında yemleme çalışması yapıldı. Yemleme çalışmasına Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri, Bahçe DKMP Şefliği, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Av Spor ve Avcılık Derneği, Osmaniye Doğayı ve Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme Derneği de katılım sağladı. Ekipler araçlarla getirdikleri, 300 kilo buğday, 200 kilo lahana, marul ve karnabahar ile 50 kilo kuru köpek mamasını doğaya bıraktılar.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Fatih Güvercin, ilde ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede yaban hayvanları besleme çalışması yapıldığını belirterek, "Burada ki yaban hayvanlarını desteklemek, kışı rahat geçirmeleri amacıyla yemleme yaptık. Memeli hayvanlar için Osmaniye Belediyemiz tarafından sağlanan lahana, marul, karnabahar gibi ürünleri bıraktık. Ayrıca köpek maması olan kuru mama tilkiler için bırakıldı. Tabi ki bölgede yoğun tavşan ayak izlerini gördük, onlarda tabi yine bu bıraktığımız marul lahanalardan yiyecekler. Kuşlar için ise ağaç diplerine buğday bıraktık ki rahat bir şekilde beslenmesini yaparak doğada hayatiyetlerini devam ettirebilsinler." diye konuştu.
Besleme çalışmasına katılan Osmaniye Doğayı ve Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın ise yemleme faaliyetlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Akın, "Bölgemizde milli parklar şubesi ve belediyemiz bu konuda gerekli hassasiyeti göstermekteler. Çünkü, buradaki tilkiler yerleşim yerlerine inerse onları ısırıp kuduz etme ihtimalleri var. Bu yüzden bu çalışmalara düzenli olarak devam etmekteyiz." dedi.

Haber: İbrahim EMÜL/BAHÇE (Osmaniye)



Osmaniye 12.02.2020 14:15:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği