Osmaniye’de yerinde dönüşüme 6 bin 840 başvuru

Osmaniye’de yerinde dönüşüme 6 bin 840 başvuru

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Bahçe İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden binanın inşaatında incelemelerde bulundu.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Bahçe İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden binanın inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Vali Yılmaz’a bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, rinde Dönüşüm projesi kapsamında, e-Devlet sistemi üzerinden yapılan ön başvuru sayısının 5 bin 863 Konut ve 977 adet işyeri olmak üzere toplam 6 bin 840 başvuru olduğunu söyledi.
Yapı ruhsatı ve inşaat izni alınan yapı sayısının 45 olduğunu ve başvuruların devam ettiğini kaydeden Gençtürk, “Bahçe ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve şu an ziyaret edilen inşaat zemin artı bir katlı 199 metrekare alana sahip olup, İlimizde Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşasına başlanılan ikinci yapıdır.”dedi.
Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Bahçe İlçemizde Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan binada incelemelerde bulunduk. Yerinde dönüşümü gerçekleştiren hemşehrimize teşekkür ediyorum, çok da hızlı başlamış, bitirmek üzere. Bütün hemşehrilerimizin Yerinde Dönüşümden yararlanmasının, bu projenin bir an evvel hayata geçirilmesinin Osmaniye’miz adına, bütün İlçelerimiz adına, hemşehrilerimiz adına çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyorum. Burada yapacakları yerinde dönüşümde 1 daire için 750 Bin hibe, 3 daireye kadar da her ayrı daire için 750 Bin olmak üzere kredi verilmektedir. Kredinin koşulları da aslında hibe gibidir. Bu imkânıhemşerilerimiz değerlendirsin. Osmaniye’mizin toparlanması anlamında da hızla harekete geçip bitmesi çok önemli, Osmaniye’mizde, İlçelerimizde başladı. Hemşehrilerimizin daha hızlı davranıp başlamalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yerinde dönüşümü gerçekleştiren hemşehrimizi de tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşaatı gerçekleştiren Yasin Arık ise “Allah razı olsun Devletimizden, böyle bir imkan tanıdı bize. Çok güzel bir imkan, faydalanmasını isterim herkesin." diye konuştu.  



Osmaniye 9.02.2024 15:33:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü