Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi 96 yıl sonra cemaatine kavuşuyor

Osmaniye

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi 96 yıl sonra cemaatine kavuşuyor

OSMANIYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 96 yildir ibadete kapali olan ve restorasyon çalismalari tamamlanan Ala Camisi, cuma namaziyla cemaatine kavusacak.

Tarihi Ala Camisi'nde iki sene önce baslatilan restorasyon çalismalari tamamlandi. Ibadete hazir hale getirilen camide, 96 yil sonra cemaatle cuma namazi kilinacak.

Restorasyon çalismalarinda, kazi sirasinda bulunan ve üzerleri camla kapatilan mozaikleri de camide ibadete gelen cemaat görebilecek. Kazida bulunan diger tarihi eserler ise camide olusturulan alanda sergilenecek.

Kadirli Kaymakami Ahmet Arik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ilçenin ve bölgenin adeta sembolü haline gelen ve Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerini bir arada yasatan Ala Camisi'nin restorasyon çalismalarinin Vakiflar Genel Müdürlügünce tamamlandigini söyledi.

- "Bizden sonraki nesillere en güzel sekilde birakacagiz"

Tarihi yapisiyla "Çukurova'nin Ayasofyasi" olarak adlandirilan Ala Camisi'nin 96 yildir ibadete kapali kaldigini animsatan Arik, söyle konustu:

"2. yüzyilda Roma döneminde tapinak olarak insa edilen Ala Camisi, kilise olarak kullanilmaya baslanmis, Dulkadirogullari Beyligi zamaninda ise camiye dönüstürülmüstür. Osmanlilarin bölgeyi hakimiyeti altina almasiyla uzun süre cami olarak milletin hizmetinde olmustur. Cami, 2 yil önce Vakiflar Bölge Müdürlügüne devredildi ve tekrar ibadete açilabilmesi için restorasyon çalismalarina baslandi. Restorasyon çalismalari da tamamlandi. Insallah cuma günü Osmaniye Valimiz Erdinç Yilmaz, milletvekillerimiz ve halkimizin katilimiyla cuma namazi ile camimizi tekrar ibadete açacagiz. Ala Cami'mize insallah gözümüz gibi bakip, onu layik oldugu sekilde koruyarak bizden sonraki nesillere en güzel sekilde birakacagiz."



Spor 2.07.2020 12:10:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da protokol üyeleri ve basın mensupları futbol maçında buluştu

2

Antalya Dünya Çocuklar Kupası tamamlandı

3

"Filenin Sultanları" Milletler Ligi'nde ilk haftada 7 puan topladı

4

Hatay'da badminton aday hakemlik kursu açıldı

5

Samsunspor-Alanyaspor maçının ardından

6

Beşiktaş-Hatayspor maçının ardından

7

Voleybolda milli maçların ardından

8

Avrupa Kadınlar Açık Alan Kulüpler Hokey Şampiyonası Trophy 2, Alanya'da başladı

9

Voleybol: FIVB Kadınlar Milletler Ligi

10

Futbol: TFF 2. Lig play-off