Osmaniye’deki üç rezerv alanda modern konut ve iş yerleri yapılacak

Osmaniye’deki üç rezerv alanda modern konut ve iş yerleri yapılacak

Osmaniye’de rezerv alan olarak belirlenen kent merkezindeki üç ayrı yerde, kent mimarisine uygun konut ve iş yerleri yapımı hızla sürüyor

Osmaniye’de rezerv alan olarak belirlenen kent merkezindeki üç ayrı yerde, kent mimarisine uygun konut ve iş yerleri yapımı hızla sürüyor. İnşaat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz, projeler tamamlandığında Osmaniye’nin çehresinin değişeceğini söyledi. 
Vali Yılmaz, ilk olarak inşaat çalışmaları devam eden Rahime Hatun Mahallesi Eski Cezaevi, Belediye yanındaki rezerv alanında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, burada 127 konut ve 28 işyerinin yapımın hızla devam ettiğini belirterek, “İnşaat yüzde 30 oranında tamamlanmış durumda. Burayı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız TOKİ vasıtasıyla yaptırmaktadır. Çok güzel bir proje, dairelerimiz 112 metrekare. Osmaniye’mizin mimarisine, şehirleşmesine katkı sağlayacak bir çalışma olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
YATAY MİMARİ OLARAK YAPILACAK
Daha sonra Zafer Camii civarındaki rezerv alanda inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Yılmaz açıklamasında, “Bakanlığımızın Alibeyli-2 dediği alan yani Zafer Camii çevresindeki çalışma alanındayız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız burada Emlak Konut vasıtasıyla, yatay mimari olarak yapılacak çok güzel bir proje uyguluyor. Burada 120 konut, 328 dükkân, 72 ofis yapılacak. Tamamlandığında Osmaniye’mizin çehresini değiştirecek projeler. Şimdiden Osmaniye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
MODERN İŞYERLERİ OLACAK
Vali Erdinç Yılmaz son olarak Mehmet Eminler Konağı yanında bulunan sıra mağazalar rezerv alanında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Mehmet Eminler Konağı yanında bulunan sıra mağazalar dediğimiz alanda 45 adet işyeri yapılma çalışmalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca başlatıldı. Burayı Emlak Konut yapıyor. İki katlı, çok güzel, modern işyerleri olacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu. Vali Yılmaz'ın inceleme ziyaretlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk de yer aldı. 



Osmaniye 22.01.2025 12:20:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

2

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

3

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

4

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu:

5

Antalya'da falezlerden düşerek yaralanan kişi kurtarıldı

6

Hatay'da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü bahçede yakalandı

7

Osmaniye’de 100 çiftçiye 1.500 plastik kasa desteği sağlandı

8

Antalya'da meslek tanıtım etkinliği düzenlendi

9

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur Gölü Eylem Planını açıkladı:

10

TEB "Kaza veya Hastalık Sonucu Hastane Gündelik Teminatı"nı sunmaya başladı