Osmaniye’den Kudüs direnişine kitlesel destek

Osmaniye’den Kudüs direnişine kitlesel destek

Osmaniye’den Kudüs direnişine kitlesel destek

Osmaniye’deki sivil toplum kuruluşları tarafından Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamasına yüzlerce kişi katılırken, metrelerce araç konvoyu oluştu, halk sokaklardan da direnişe destek verdi.
Basın açıklamasından önce Osmaniye Valiliği’nin yanında bulunan meydanda toplanan halk, araçlarıyla konvoy oluşturdu. Yüzlerce araçlık konvoy, Osmaniye içerisinde tur attı.
Daha sonra yapılan basın açıklamasında yüzlerce kişi Filistinlilere destek, işgalci Siyonist rejime lanet sloganları attı.

Basın açıklamasına Memur-Sen, İHH, AGD, HÜDA PAR Osmaniye ve STK temsilcileri katıldı.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları adına basın metnini okuyan Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman, “Biz bugün burada insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık.” ifadelerini kullandı.

İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır ifadelerine yer veren Kahraman, “Hayasızca ilk kıblemiz Mescidi aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir. Fakat biz şunu da biliyoruz: Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır.  Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir.  Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır.  Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistin’de, Kudüs’te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir Filistinli çocuğun gözünden düşen bir damlanın bugün insanlığın bütünü için Nuh tufanı hükmünde olduğunu vurgulayan Kahraman, “Hepimizi kurtaracak nuhun gemisi İsraile karşı dirayet, Filistin’de, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da adalet için mücadeledir. Filistin; başkenti Kudüs, manevi zemini Mescid-i Aksa olan Bağımsız ve Özgür bir devlettir.  Siyonizmin bilindik ilizyonlarına aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tazyikine kapılmadan bu kutlu mücadele devam edeceğiz. Herkes bilsin ve duysun ki, Mescid-i Aksa barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremidir. Aksa’da Siyonist postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler hem küresel hem de diplomatik İntifada başlatacaklar. Biz buna varız. Biz, Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları olarak tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs’te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescidi-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz.  Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir.” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından İHH Osmaniye Şube Başkanı Nadir Sarıcan tarafından okunan duayla Kudüs için eller semaya açıldı. Halk, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (Muhsin Alakuş)



Osmaniye 11.05.2021 12:29:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı