OSMANİYELİ JUDOCULAR DERECEYLE DÖNDÜ

OSMANİYELİ JUDOCULAR DERECEYLE DÖNDÜ

Türkiye Judo Federasyonu'nun yurt içindeki ilk faaliyeti olan ve Kilis'te yapılan Spor Toto 2020 Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. Osmaniye adına yarışmalara katılan Yalçın Çalık 81 kiloda Türkiye 2'ncdisi olurken, Selahattin Elbaş 73 kiloda Türkiye 7'ncisi, Emrullah Küpeli ise 90 kiloda Türkiye 9'uncu oldu.
Kilis Beşevler Spor Salonu'nda üç gün süren şampiyonada, 62 ilden, 371'i kadın ve 506 erkek judocu kürsüye çıkmak için mücadele etti. Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörü Mustafa Zıpır yaptığı açıklamada, imkan tanındığı zaman bölgede yaşayan çocukların çok güzel başarılara imza attığının, en güzel örneğinin ise sporcuların elde ettiği başarılar olduğunu söyledi.
Kulüp bünyesinde 45 sporcularının bulunduğunu belirten Zıpır, Türkiye derecesi alan sporcuların 29 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan "Nazım Canca judo Avrupa Kupasında" ülkeyi ve ili en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.
Amaçlarının gelecek nesillere faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Zıpır, "Gayemiz, çocuklarımızı sokaktan alıp ahlak ve maneviyat içerisinde iyi bir birey olarak yetiştirmek. Zaten bu şekilde yetişen bir sporcu ülkemizi, kentimizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırır, İstiklal Marş'ımızı okutur. Biz çalışacağız ve çocuklarımızın en iyi yerlere gelmelerine katkı sağlayacağız. Biz onlar için varız." ifadelerini kullandı.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Spor 30.01.2020 17:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, yarın Antalya'da başlayacak

2

TGF Türkiye Golf Turu 5. ayak müsabakaları, Antalya'da başladı

3

Eljif Elmas'ın gönlünde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yatıyor

4

Antalyaspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

5

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta ikinci tura çıktı

6

Galatasaray, Antalya kampında hazırlıklarına devam etti

7

Galatasaraylı futbolcu Mertens, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

8

Galatasaraylı futbolcu Zaha, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

9

Hatay'da yenilenen Fuat Tosyalı Stadyumu açıldı

10

Antalya, spor turizminde tenis kortlarıyla öne çıkıyor