Osmaniyeli Servisçiler Hakkı olan Personel Plakası İstiyor

Osmaniyeli Servisçiler Hakkı olan Personel Plakası İstiyor

Osmaniyeli Servisçiler ve Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Ertan Esenboğa, Dernek binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Osmaniyeli Servisçiler ve Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Ertan Esenboğa, Dernek binasında yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, yıllardır var olan sıkıntılarının ve yaralarının korona dolayısıyla daha da arttığını belirterek, “Bu sıkıntımızın bir nebze de olsa giderilmesi ve yaramızın sarılması için diğer illerde uygulanan statünün Osmaniye’mizde de uygulanmasını istiyoruz. Aslında 2010 yılında Personel Plakası için çalışma başlatılmıştı, ama ‘Büyükşehir olmamız gerekir’ diye bir yasal engel gösterildi. Hâlbuki gezip gördüğümde büyükşehir olmayan diğer illerde işlerin yürüdüğünü gördük. Böylece büyükşehir engeli kalkmış oldu. Bizler için gerekli olan Personel Plakası ile ilgili olarak valimizle ve belediye başkanımızla görüştük. Konuya olumlu bakıyorlar, ancak biraz zaman istiyorlar. Oysa bizim beklemeye takatimiz kalmadı. Korona sürecinin başladığı günden bu yana bir yıldır öğrenci servislerimiz bırakın kazanmayı, her gün zarar ediyor. Kamuoyu oluşturmak ve konuyu Osmaniye’ye mal etmek istiyoruz” dedi.

 

Sıcak Para Osmaniye’mizde Kalmalı

Osmaniye’de servisçilik ve toplu taşımacılık yapan kooperatiflerin başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ertan Esenboğa, B2 Yetki Belgesi olan meslektaşlarının diğer illere ve İskenderun, Ceyhan gibi ilçelere alınmadıklarını, anlaşma yapsalar bile kendi aralarında sözleşme yaptıklarını gerekçe göstererek uzaklaştırıldıklarını anlattı. Diğer illerden ve ilçelerden gelen servislerin Osmaniye’de rahatça çalıştıklarını, ama kendilerinin oralara sokulmadıklarını belirten Başkan Esenboğa, “Bize önderlik yapması gereken Osmaniye Otobüs, Minibüs, Servis Esnaf Odası bizi büyükşehir engeliyle oyaladı. Böyle bir engelin olmadığı anlaşıldı. Biran önce Personel Plakamıza kavuşacağız. Artık Osmaniyeli kooperatiflerimiz ve esnafımız kazanacak. Sıcak para Osmaniye’mizde kalacak. Hakkımız olan işimizi yapamıyoruz. Bu eksikliğin giderilmesinin mücadelesini veriyoruz. Salgından dolayı mağdur olan servisçilerimizin ve toplu taşımacılarımızın evlerine ekmek götürmelerini ve geçimlerini temin etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kooperatif Başkanları Destek Verdi

Osmaniye Servisçiler ve Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı ve Gözde Kooperatifi Öğrenci Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Esenboğa, Başkan Yardımcısı Kadir Sağlam ve diğer yöneticilerin ev sahipliği yaptığı toplantıya; Osmaniye SS 106 No’lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Selahattin Erdoğan, Osmaniye SS 50 Nolu Turizm ve Personel Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Altıkulaç, Osmaniye Huzur Servisçiler Kooperatifi Başkanı İbrahim Güvercin, Osmaniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Haliddin Kuyluk, Osmaniye 37 Nolu Özbay Minibüs, Midibüs ve Otobüsçüler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı İbrahim Özbay, Osmaniye Osmanlı Karatay Okul Servisleri Kooperatifi Başkanı Zekeriya Ademoğlu, 41. Nolu Koop. Başkanı Tuncay Fatiş, 42 Nolu Koop. Başkanı Selim Tülüce, Gar Taşıma Koop. Başkanı Kadir Piliç, Tatar Koop. Başkanı Mustafa Kuyuluk ve SS 02 Nolu Koop.  Başkanı Selçuk Beycioğlu katıldı.



Osmaniye 15.02.2021 20:56:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

2

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

3

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

4

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

6

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

7

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

8

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

9

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

10

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi