OSMANİYE'YE FISTIK MÜZESİ

OSMANİYE

Osmaniye’de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 1.850.000 hibe desteği sağlanan "Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi" projesi hayata geçiriliyor.

Osmaniye’de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 1.850.000 hibe desteği sağlanan "Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi" projesi hayata geçiriliyor.

Uluslararası standartlara sahip nitelikli, Osmaniye'nin ve dolayısıyla bölgenin turizm potansiyelinin artmasını sağlayacak olan müzenin hızlı bir şekilde bitirilmesi sağlanacağı kaydedildi.

Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat “İl Özel İdaresince hazırlanan proje doğrultusunda Osmaniye ekonomisi için son derece önemli olan yer fıstığının tanıtımının yapılması; geçmişten günümüze değişim ve gelişim sürecinin sergilenerek nesiller arası bağ oluşturması, ekonomik ve kültürel değeri olan yer fıstığı ile ilgili çeşitli eserlerin toplanması, kaydedilip en iyi şartlarda korunması, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak maksadıyla belgeleme, sergileme, eğitim amaçlarıyla, kapsamlı bir ürün belleği müzesi olacak olan "Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi" yapımına başlandı. Müzemiz için desteklerini esirgemeyen başta sayın Valilerimiz olmak üzere, DOĞAKA yönetim kurulu üyelerimize, projenin hazırlanmasında ve başlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve Kalkınma Ajansının her kademe personeline katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Osmaniye 16.10.2020 12:14:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' FISTIK MÜZESİ

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı