Osmanlı Ocakları: “Işıkçı’ AYM yargıcı istifa etmeli, aksi halde protesto eylemlerine başlayacağız”

Osmanlı Ocakları: “Işıkçı’ AYM yargıcı istifa etmeli, aksi halde protesto eylemlerine başlayacağız”

Osmanlı Ocakları: “Işıkçı’ AYM yargıcı istifa etmeli, aksi halde protesto eylemlerine başlayacağız”

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medyada paylaştığı ‘Işıklar yanıyor’ mesajı nedeniyle ivedilikle istifa etmesi gerektiğini belirten Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Paylaşımın sahibi Engin Yıldırım’ın bu saatten sonra AYM üyesi olarak görev yapması bu ülkenin menfaatlerine aykırı bir durum olacaktır. Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Yıldırım’ın istifa etmemesi halinde Türkiye genelinde protesto eylemlerine başlayacağız” dedi.
Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın özür dilemesinin yeterli olmadığını belirten Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat yaptığı açıklamada, “Paylaşımın sahibi Engin Yıldırım’ın bu saatten sonra AYM üyesi olarak görev yapması bu ülkenin menfaatlerine aykırı bir durum olacaktır. Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Yıldırım’ın istifa etmemesi halinde Türkiye genelinde protesto eylemlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Darbeci zihniyetin yüksek yargı organı olan AYM’den temizlenmesi gerektiğini söyleyen Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Zühtü Arslan çıkıp açıklama yaparak ‘ışıkçı’ yargıcın istifasını istemeli ve o da üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.”
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi baştan yapılandırılmalıdır” çağrısına destek verdiklerini ifade eden Canpolat, “Cumhur İttifakı başta olmak üzere TBMM’de görev yapan tüm yerli ve milli düşüncedeki vekillerimizi AYM’nin yeniden yapılanması konusunda destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.


Güncel 16.10.2020 11:25:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de 631 çiftçiye ayçiçeği tohumu dağıtıldı

2

Narkotik köpeği Jardi, ocak ayının en başarılısı seçildi

3

Güzel Sanatlar Lisesi’nde 12 Mart’a anlamlı anma programı

4

İdrar kaçırma ve pelvik organ sarkmasına robotik cerrahi çözümü

5

Kepez Belediyesi personellerine işitme sağlığı eğitimi verildi

6

Visa "Finansal Hizmetler" araştırmasının sonuçlarını paylaştı

7

Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi

8

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram, şalgamın AB'den coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi:

9

Isparta'da Down sendromlu Elif atletizmde çifte başarı elde etti

10

Yeditepe Üniversitesinden "Made in EU" değerlendirmesi