OŞYAD Ailesi, Başarılarını Birlikte Kutladı

OŞYAD Ailesi, Başarılarını Birlikte Kutladı

OŞYAD Ailesi, Başarılarını Birlikte Kutladı

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), 2021 yılı içerisinde başarı gösteren üyeleri ile derneğin hazırlamış olduğu “Şiir seçkisi”ne katılanları ödüllendirdi.

Dernek üyelerinin geçtiğimiz yıl içerisinde; kültür-sanat ve edebiyat alanında başarı gösterenler ile yine dernek tarafından hazırlanarak yayınlanan “Çınarın Yaprakları” isimli şiir seçkisine katılanlar, “Başarı belgesi” ile ödüllendirildi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti, Gökhan Erkmen toplantı salonunda düzenlenen programa katılanlara başarı belgeleri dağıtıldı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bardak’ın açış konuşması ile program başladı.

Dernek Başkanı Bardak; “Pandemi nedeniyle eski yıllarda olduğu gibi etkinlikler düzenleyemez olduğumuz için, yeniden bir arada olabilmek adına, geçtiğimiz bir yılda başarı gösteren üyelerimizi ödüllendirmek için düzenlediğimiz programa katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyoruz.

Sağlık alanında yaşanan pandemi koşullarına rağmen kültür ve sanatsal çalışmalarını sürdüren ve 2021 yılı içerisinde başarılı olan üyelerimizi kutlamak adına başarı belgesi takdim etmek amacı ile burada bir araya gelmiş bulunmaktayız.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından OŞYAD üyelerinin 2022 yılı ve ileriki yıllarda yapılması amaçlanan görüş ve önerileri konusunda söz hakkı verildi.

Dernek üyeleri söz alarak önümüzdeki süreçte yapılması önemli etkinlikler ve çalışmalar konusunda görüş ve önerilerini aktardılar.

Programın ödül dağıtım törenine gelindiğinde, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Yönetim Kurulu kararı ile hazırlanan Başarı belgelerini takdim etmek üzere sahneye geldi.

OŞYAD üyelerinden; Elife Ergan Tülüce’nin (Çam kozalağının isyanı), Ali Köşker’in (Osmaniyem), Melek Avcı Çoşkun’un (Hayata direnen adam), Meliha ArayEmelce’nin ( Zorkun Güzel yaylam-2) ve Dr. Musa Güven’in (İçimde ne var doktor) isimli kitaplarını; 2021 yılındaki pandemi koşullarına rağmen yayınlayarak okurları ile buluşmalarından dolayı “Başarı Belgesi” ile ödüllendirilerek belgeleri takdim edildi.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nın, TRT arşivlerine “Osmaniye yöresi türkülü” olarak alınarak; “Oy Fadimem” isimli eserinin kendi sesinden bağlaması eşliğinde söylemesinden dolayı başarı belgesi takdim edildi.

OŞYAD tarafından 2021 yılında hazırlanarak yayınlanan “Çınarın Yaprakları” isimli şiir seçkisine katılanlara da  başarı belgeleri verildi.

Derneğin hazırlamış olduğu şiir seçkisine katılan; Abdullah Gök, Hatice Abul, Aynur Boz, Hatice Bahar, M. Ünal Besen, Bülent Durna, Ali Görmüş, Hava Deniz, Hilal Kahraman, Hülya Çapar, İlyas Kör, İbrahim Karagülle, M. Ali Kuzucu, Selahattin Ölmez, Nursel Seçer, Öz Ali Yılmaz, Ramazan Eren, İbrahim Şadi Çenet, Mustafa Yeydemve Mustafa Zincirkıran’a katkı ve desteklerinden dolayı Başarı belgeleri OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından takdim edildi.

Program, bu yıl içerisinde sadece OŞYAD üyelerinin şiirlerinden oluşacak, Şiir seçkisi kitabının yayınlanması projesinin hayata geçirilmesi  kararı ile sona erdi.



Osmaniye 24.01.2022 17:48:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor