Oy kullanmaya sedye ile getirildi

Oy kullanmaya sedye ile getirildi

Oy kullanmaya sedye ile getirildi

Muğla’da vatandaşlar 13. Dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylaması için sabahın erken saatlerinde sandık başına giderken, Muğla Huzurevi sakinlerinden bazıları da sedye ve tekerlekli sandalye ile getirildikleri okullarda oyların kullandı.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de oy kullanma işlemi tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 08.00’de başladı. Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar da oy kullanacakları Muğla Cumhuriyet Ortaokulu’na Muğla il Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık ekipleri yardımı ile getirildi. Yatağa bağımlı olan yaşlılar sedye, yürüme güçlüğü çekenler de tekerlekli sandalye ile getirildikleri sandıklarda oylarını kullandı. Yaşlılar oylarını kullandıktan sonra tekrar huzurevine bırakıldı.

Muğla il genelinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen 2 bin 439 sandıkta 805 bin 393 seçmenin oy kullanacağı, bin 747 jandarma ve 2 bin 556 polisin seçim güvenliği için sandık çevresinde görev aldığı belirtildi.


Politika 28.05.2023 11:22:48 0
Anahtar Kelimeler: oy kullanmaya sedye ile getirildi

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de kolilere gizlenmiş kaçak 459 parfüm ele geçirildi

2

Mersin'de heyelan iki kırsal mahallenin yolunu kapattı

3

Mersin'de atık ve çöp biriktirilen ev temzilendi

4

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 2 katlı metruk ev yıkıldı

5

Kocaeli'de trafik kazasında ölen kıdemli üstçavuşun cenazesi Hatay'da defnedildi

6

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

7

Burdur'da 3 projenin tanıtımı yapıldı

8

Depremde yaşamını yitiren AA muhabiri Burak Milli ve ailesi için mevlit okutuldu

9

Adana'da bir kişi, eski iş yerindeki 4 mesai arkadaşını tabancayla yaraladı

10

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı: