OYAK Grup Sigorta ve HAVELSAN’dan iş birliği

OYAK Grup Sigorta ve HAVELSAN’dan iş birliği

OYAK Grup Sigorta ve HAVELSAN’dan iş birliği

OYAK Grup Sigorta, HAVELSAN ile son dönemde artış gösteren siber riskler özelinde iş birliği yaptı.
OYAK Grup Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş., savunma, simülasyon, bilişim, ülke güvenliği ve siber güvenlik sektörlerinde teknoloji üreten HAVELSAN ile son dönemde artış gösteren siber riskler özelinde iş birliği anlaşması yaptı.
İş birliği kapsamında; özellikle pandemi sonrasında küresel çapta artış gösteren siber tehditlere karşı OYAK Grup Sigorta ve HAVELSAN, ortak yürütülecek bir çalışma ile kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti sunacak. Aynı zamanda OYAK Grup Sigorta tarafından da sigortalanma süreçleri konusunda hizmet verilecek. OYAK Grup Sigorta ve HAVELSAN iş birliği ile kurumların siber güvenlik seviyesini belirlemek üzere gerçekleştirilen “Siber Güvenlik Risk Tespiti Hizmeti” ve “Tavsiye Niteliğinde Risk Değerleme Puanlaması” sigortalanma süreci öncesine ışık tutacak.
Verilen bilgilere göre elektronik verilerin kaybı ve çalınması, fidye yazılım saldırılarının yanı sıra müşteri ve gelir kaybı gibi pek çok olumsuz duruma neden olabilen siber risklere karşı kurumlar, sigorta sayesinde oluşabilecek zararları telafi ve tazmin edebilecek. Riskin sigortaya transfer edilmesi, kurumları siber saldırılara karşı daha korunaklı hale getirecek.
Siber risklere karşı siber sigorta koruması
İş birliği sayesinde siber risklere karşı, siber sigorta ile koruma sağlanacak. Üçüncü şahısların verilerinin çalınmasından doğacak zararlar nedeniyle kurumlara önemli sorumluluklar düşüyor. Bu yüzden siber sigorta poliçesinin gerek içerik gerekse teminat limiti bakımından yeterliliğinin ve kurumlara uygunluğunun dikkatlice test edilmesi gerekiyor. Sigorta konusunda uzman şirketlerden alınacak hizmet ile doğru bir satın alma yapılması büyük önem taşıyor.


Güncel 23.12.2020 13:20:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

6

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 195 bin 200 depremzedeye psikososyal destek sağlandı