Öykü ödülleri sahiplerini buldu

Öykü ödülleri sahiplerini buldu

Öykü ödülleri sahiplerini buldu

Çukurova Belediyesinin Yeni Adana gazetesi ile birlikte düzenlediği Çukurova Öykü Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
2022 yılında ikincisi “Göç ve Göçmenlik” teması ile gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Çukurova 15. Kitap Fuarında gerçekleştirildi. Akdeniz Salonundaki törende dereceye giren yazarları takdim eden Yarışma Koordinatörü Süreyya Köle, böyle bir yarışmasının düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti.
Yarışmada birinciliği “Yurda Dönüş” adlı öyküsüyle Sofya Kurban, ikinciliği “Karpuzlu Sakız” adlı öyküsüyle İ. Usame Yöndem, üçüncülüğü “Bilinmeyen Bilinmeyen” adlı öyküsüyle Erkan Damar aldı. Ödüller sahiplerine Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek tarafından verildi.
Yazarları kutlayan Mustafa Selek, 9 yıl önce Soner Çetin’in başkanlığında Çukurova’yı kültür sanat kenti yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, Çukurova Öykü Yarışmasının da bu hedefe giderken önemli adımlardan biri olduğunu anlattı.
Kitap Fuarında Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğünce ayrıca Göç ve Göçmenlik konulu bir panel düzenlendi. Süreyya Köle’nin moderatörlüğünü yaptığı panele Çukurova Üniversitesi Göç Kalkınma Çalışmaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlke Şanlıer Yüksel ve Yazar Ercan Y. Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.


Güncel 16.01.2023 11:47:45 0
Anahtar Kelimeler: öykü ödülleri sahiplerini buldu

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekercin, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Burdur İl Jandarma Komutanı Balcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Osmaniye'de depremde yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi

4

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen programa katıldı:

5

Hatay'da depremlerin yıl dönümünde mezarlık ziyaretinde bulunuldu

6

MASTOB Başkanı Süral, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Hatay'da zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

8

Habib-i Neccar Camisi'nde 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında hatim duası yapıldı

9

Antalya'da kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

10

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, depremlerin yıl dönümünde Osmaniye'de hatim duası yaptı