Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan’dan OGC’ye Ziyaret

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan’dan OGC’ye Ziyaret

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan’dan OGC’ye Ziyaret

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşleri Sendikası (Öz Sağlık-İş Sendikası) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, Osmaniye Şube Başkan ve Yöneticileri ile birlikte Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı’ya ziyarette bulunarak, çalışmaları halkında bilgi verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, “Özellikle 696 sayılı KHK kapsamında kadro alan işçilerimiz nakil ve tayin hususlarında sorunlar yaşamaktadır. Öz Sağlık-İş Sendikamız iş kolunun en büyük ve yetkili sendikası olarak; Kadro alan işçilerin tayin, nakil ve zorunlu emeklilik hususlarında yaşadıkları sorunları içeren bir saha raporu hazırlamıştır. Hak-İş Konfederasyonumuz da sendikamıza destek vererek, 696 sayılı KHK  ile kadro alan işçilerin Tayin, Nakil Hakkı ve Zorunlu  Emeklilik ile ilgili taleplerimizi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk’a gönderdi. Bu çerçevede 696 sayılı KHK kapsamında kadro alan işçilere nakil ve tayin haklarının tanınması yönünde yeni bir düzenleme yapılmasını ve bu kapsamdaki işçilerin çalışma sürelerinin yaşlılık aylığına (emeklilik) hak kazandıkları tarihi geçemeyeceğini ilişkin sınırlayıcı hükmün kaldırılmasını talep ediyoruz. Biz de bu konularda bilgilendirme yapmak için ziyaretlerde bulunuyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan ve Sendika Yöneticisi arkadaşlara nazik ziyaretleri için teşekkür eden OGC Başkanı İsrafil Avcı da basın olarak her zaman kapılarının açık olduğunu ve gerekli destekleri vereceklerini söyledi.



Sağlık 5.03.2021 16:36:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke Devlet Hastanesi'nde Anjiyografi Laboratuvarı açıldı

2

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı

3

Türkiye'de tuz tüketimi önerilen miktardan iki kat fazla

4

Uzmanı, böbrek taşı oluşumuna karşı alınması gereken önlemleri açıkladı

5

Uzmanından sağlıklı yaş alma önerileri

6

Hatay'da diyabet hastası 45 çocuğa glikoz ölçüm cihazı yardımı yapıldı

7

63 yaşındaki amcasının verdiği böbrekle hayata tutundu

8

Depremde mesai arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanları 14 Mart'ı buruk kutladı

9

Böbrek kanserinde erken evrede tanı ve tedavi için düzenli muayene uyarısı

10

Obezite hastaları, ameliyatsız yöntemle kilolarından kurtuluyor