Özata “Hedefleriniz için sebat edin”

Özata “Hedefleriniz için sebat edin”

Özata “Hedefleriniz için sebat edin”

DÜZCE(İHA) – Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Gastronomi ve Kariyer Planlama” başlıklı panele konuşmacı olarak katılan Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı ve TV Programcısı Dr. Öğretim Üyesi Esat Özata, “Tost veya sosis büfesinde çalışsanız bile bir şeyler öğrenmeye çalışın. Zorluklar karşısında pes etmeyin. Acele etmeyin. Hedefleriniz için sebat edin” dedi.
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Gastronomi ve Kariyer Planlama” başlıklı panel çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı ve TV Programcısı Dr. Öğretim Üyesi Esat Özata, “Gastronomi ve Kariyer Planlama” başlıklı konuşmasına eğitim ve mesleki kariyeri hakkında bilgiler vererek başladı. Bu alanı bilinçli olarak seçtiğini, işini severek yaptığını ve çok erken yaşlardan itibaren bunun hayalini kurduğu belirten Özata, Almanya, Rusya gibi ülkelerde katıldığı yarışmalarda kazandığı ödüllere de değindi. Türk mutfağının uluslararası arenada temsili yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Özata, Türk mutfağının lezzet üstünlüğüne sahip olduğunu, sunum ve tabaklama konusuna ise dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Stajın çok önemli olduğunu ve staj yaptığı işletmelerdeki meslek insanları ile iletişimini sürdürdüğünü söyleyen Esat Özata; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün multidisipliner bir alan olduğunu ifade ederek, menü planlama, beslenme bilgisi, yemek kültürü, tabak sunumu esnasında farklı bilim dallarından istifade edilmesinin, hatta muhasebe, hammadde bilgisi, coğrafya gibi geniş perspektifte bir bilgiye sahip olunması gerektiğinin altını çizdi. Alanla ilgili birçok yayın ve çeviri olduğunu belirten Özata, öğrencilere bol bol bu eserleri okumalarını tavsiye etti.
Sektörle ilgili yaşadığı tecrübeleri de paylaşan Dr. Özata, “Tost veya sosis büfesinde çalışsanız bile bir şeyler öğrenmeye çalışın. Zorluklar karşısında pes etmeyin. Acele etmeyin. Hedefleriniz için sebat edin” şeklinde konuştu.
Gastronomi alanında akademik kariyer yapmak için atılması gereken adımları da sıralayan Özata, yalnızca sınav skorlarının yeterli olmadığını, pratik yapmanın, el becerisi geliştirmenin önemine dikkat çekti. Son yıllarda sektör ve Gastronomi bölümlerinin birlikte çalışmaya başladığını belirten Dr. Esat Özata, sektör ile akademinin bir araya gelerek kazan kazan anlayışı ile hareket etmelerinin faydalı olacağını vurguladı. “Gastronomi ve Kariyer Planlama” başlıklı program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Güncel 26.03.2021 11:54:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu