ÖZDAĞ'DAN, BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU'NUN İPTAL EDİLMESİNE TEPKİ

ÖZDAĞ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Büyük Atatürk Koşusu'nun pandemi bahane edilerek iptal edilmesine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Büyük Atatürk Koşusu'nun pandemi bahane edilerek iptal edilmesine tepki gösterdi.

Milli mücadelenin en mühim gelişmelerinden biri, Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı’nı yönetmek üzere, beraberindeki Heyet-i Temsiliye ile 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişidir. Bu sebeple 1936 yılından bu yana 27 Aralık tarihinde Büyük Atatürk Koşusu düzenlenmektedir. Fakat bu sene pandemi sebebiyle Büyük Atatürk Koşusu'nun yapılması Ankara Valiliği'nce iptal edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ;" Buradan Ankara Valisine, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanına bu sefer bu hatadan dönün diyoruz" dedi.

"BU HATADAN DÖNÜN"

Özdağ açıklamasında;  "Bir coğrafya ne zaman vatan olur? Onun uğrunda canından ve malından vazgeçenlerin fedakarlıkları ile. Peki bir vatanın ülke olması, devlet olması nasıl olur derseniz işte o zaman milletlerin dili, kültürü, örfü, acıları ve mutlulukları ile tarihi şahsiyetleri akla gelmelidir. Her olayda tarihi olayları ve şahsiyetleri yarıştırır olduk. Akif ile Fikret’i, Necib Fazıl ile Nazım’ı, Çanakkale ile Kut-ül Amare’yi Abdülhamit ile Atatürk’ü yarıştıran, birini diğerine tercih etme hoyratlığını üzerimize boca eden anlayışı reddediyoruz. Hepsi bizimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi, milli mücadelemizin sembollerinden biridir. Büyük Atatürk koşusunun pandemi bahane edilerek iptal edilmesi ve fakat başka spor müsabakalarının bundan vareste tutulması bu zihniyetin tarihimize ve milli sembollerimize olan bakış açısını göstermektedir. Buradan Ankara valisine, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanına bu sefer bu hatadan dönün diyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. Yılını 101 kere maşallah diyerek kutluyor saygı, minnet ve şükranlarmı sunuyorum." Diye ifade etti.

Haber - Hasret Dilek Delier



Politika 27.12.2020 14:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom patent başvurusunda zirvede

2

Hatay'da çocuklar için hayata geçirilen projenin tanıtımı yapıldı

3

Mersin'de kalp krizinden ölen eski futbolcu Hakan Turgut'un cenazesi defnedildi

4

WAT Mobilite & Wat Motor'da üst düzey atama

5

ALS'de erken farkındalık yaşam kalitesini artırıyor

6

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, Antalya'da başladı

7

Antalya'da Orman Haftası kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu

8

Antalya'da turizmde kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir gelecek konuşuldu

9

Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay'ın şehadet haberi Hatay'daki ailesine verildi

10

Çanakkale Zaferi konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödül