Özel gereksinimi olan çocuk ve gençlere fotoğraf eğitimi

Özel gereksinimi olan çocuk ve gençlere fotoğraf eğitimi

Özel gereksinimi olan çocuk ve gençlere fotoğraf eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf dernekleriyle birlikte hazırladığı “Gözüm, Kulağım Sensin” projesi kapsamında, özel gereksinimi olan çocukların, cep telefonu ile fotoğraf eğitimi almasını sağlıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, Adana Sağır Derneği, Görmeyenler Kültür Derneği ve Adana Şehir Spor Kulübü Derneği arasında engelli bireylerin sanatla daha fazla iç içe olması için protokol imzalandı. İmzalanan protokol göre; engelli bireyler toplumda sanat üreterek, sanat grupları kurarak, sanat insanlarıyla tanışarak ve sanatsal faaliyetlere katılarak kendilerini ifade etme fırsatı bulacak. Bu alanda eksikliği doldurmak için projenin paydaşları ilk adımı atarak engelli bireylere fotoğraf eğitimi vermeye başladı.

Kurs 4 hafta sürecek
“Gözüm, Kulağım Sensin” projesi kapsamında başlatılan cep telefonu fotoğraf eğitimi kursu, 3 grup halinde haftada 3 gün gerçekleşecek ve 4 hafta sürecek. Rehabilitasyon merkezinden eğitim kursuna gelecek engelli kursiyerler cep telefonu çekim teknikleri eğitimi alacak.
Fotoğraflar 29 Ekim’de sergilenecek
Kursta eğitim alacak kursiyerlerin düzenlenecek şehir gezisinde çekecekleri fotoğraflar, 29 Ekim’de bir hafta açık kalacak şekilde 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilenecek.


Güncel 19.08.2021 12:32:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta hükümlü ailelerine ramazan desteği

2

Alarko'nun sürdürülebilirlik liderleri "Ortak Etki Günü"nde bir araya geldi

3

Adana'da "+1 Farkla Sahne Senin" etkinliği düzenlendi

4

Antalya'da "Uluslararası Robot Yarışması" koordinasyon toplantısı düzenlendi

5

Mersin'de örtü altında yetiştirilen erikte hasat mesaisi sürüyor

6

Osmaniye’de bayram tedbirleri, 8 bin 43 personel görevde

7

Alanya'da muz serasına devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

8

"Haliç'te 2. Disiplinler Arası Kadın Araştırmaları Sempozyumu" düzenlendi

9

GÜNCELLEME - Mersin'de silahlı kavgada yaralanan 2 kişi yaşamını yitirdi

10

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 103. yıl dönümü kutlandı