(Özel Haber) Munzur Dağlarında dağ kayağı keyfi

(Özel Haber) Munzur Dağlarında dağ kayağı keyfi

(Özel Haber) Munzur Dağlarında dağ kayağı keyfi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonlarıyla terörden arındırılan Munzur Dağları, adrenalin tutkunu dağ kayağı yapanların yeni gözde adresi oldu.
Erzincan ile Tunceli arasında yer alan Munzur Dağları, dağ kayağı yapan vatandaşların ilgi odağı oldu. Nisan ayında da karla kaplı olan Munzur’un Erzincan’a bakan yüzündeki yaklaşık 28 kilometrelik kısım serbest dağ kayağı yapan sporcuların uğrak yeri.
Bölgeye kaymaya gelen emekli öğretim görevlisi Yılmaz Ünal ile öğretim görevlisi Alptekin Sanalan, Munzurların dağ kayağı için bulunmaz bir yer olduğunu belirtti.
Yılmaz Ünal, kayak yarışmalarının yapılması açısından çok uygun bir yer olduğunu ve çok fazla doğanın dokusuna zarar vermeden, doğal yaşamı etkilemeden Munzur Dağlarında faaliyetlerin yapılabileceğini söyledi.
Aynı zamanda Erzincan Dağcılık Kulübü yönetiminde yer alan emekli öğretim görevlisi Yılmaz Ünal, Munzurlarda kaya tırmanışı yaptıklarını ve bu sporlar için bulunmaz bir doğaya sahip olduklarını dile getirdi.
Erzincan’dan Munzur Dağlarına çıkışta güzergah üzerinden bulunan Tatlısu köyünün Muhtarı Mustafa Köse’de, dağ kayağının tanınması ve yörenin gelişimine katkı sunmak istediklerini belirtti.


Güncel 8.04.2021 08:29:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı

2

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

3

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

4

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

5

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

6

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

7

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

8

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

9

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

10

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi