(Özel) İstanbul’da korsan fotoğrafçı denetimi

(Özel) İstanbul’da korsan fotoğrafçı denetimi

(Özel) İstanbul’da korsan fotoğrafçı denetimi

Pandemi nedeniyle ara verilen düğünlerin yeniden başlaması ile birlikte cumartesi günleri gelin damat çekimleri yoğunlaştı. İstanbul Profesyonel Foto Sanatkarları Odası Başkanı Dilek Çamcı, korsan fotoğrafçılığın önüne geçmek için Yıldız Parkı’nda denetime çıktı.
Korona virüs salgını nedeniyle alınan karar doğrultusunda ara verilen düğün törenleri 1 Haziran’dan itibaren yeniden başladı. Cumartesi günü yeni evlenen çiftler ise soluğu Yıldız Parkı’nda aldı. Korsan fotoğrafçılara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden İstanbul Profesyonel Foto Sanatkarları Odası Başkanı Dilek Çamcı, parkta korsan fotoğrafçılara karşı denetime çıktı. Yeni evlenen çiftlere fotoğrafçı seçerken vergi mükellefi olmalarına ve bir odaya kayıtlı olmalarına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Çamcı, İstanbul Valiliği ile yaptıkları çalışma sonucu üye kimlik belgelerini gösteremeyen fotoğrafçıların çekimlerinin engelleneceğinin altını çizdi.

“Kimliğini gösteremeyen fotoğrafçıların çekimleri engellenecek”
Korsan fotoğrafçılara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Çamcı, “Bizim genç çiftlerden isteğimiz şu ki bu mutlu günlerini görüntüleyen fotoğrafçıların mutlaka vergi mükellefi olmalarına dikkat etmeleri. Korsan fotoğrafçıların çektikleri görüntüler maalesef kaybolabiliyor. Parayı kaptırdıktan sonra da mutlu günümüzün albümünü alamıyoruz diyerek mağdur oluyorlar. Yeni evlenen genç çiftlerin mağdur olmamaları için mutlaka fotoğrafçıları sorgulamaları gerekiyor vergi mükellefi misiniz ve mesleki oda kaydınız var mı? Mutlaka dış çekimlerde odamız tarafından kendilerine verilen kimlik kartlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Valilik makamımızca ilgili birimlere çalıştayda kimlik belgelerini gösteremeyen fotoğrafçıların çekimleri engelleneceğini öğrendik” dedi.

“İnsanları öncelikle en güzel şekilde kandırıyorlar”
20 yıldır fotoğrafçılık yapan Ayfer Sevim, “İnsanları öncelikle en güzel şekilde kandırıyorlar. Biz size güzel işler veririz, daha sonra da fotoğraflar çekiliyor ama ortadan kayboluyorlar. Sonuç ne oluyor mağduriyet. Sıkıntılar çok büyük. Söylüyoruz her zaman odaya kayıtlı fotoğrafçılarla çalışın ki böyle sıkıntılarla başınız yanmasın” diye konuştu.

“Korsan fotoğrafçılara geçit vermeyeceğiz”
Yıldız Parkı’nda yeni evlenen çiftin fotoğraflarını çeken Ufku Çevik, “Korsan fotoğrafçılara geçit vermeyeceğiz. Bunun sonuna kadar da arkasında duracağız sayın başkanımızın öncülüğünde gerek korsan fotoğrafçılar gerek düğün salonlarında çalışan korsan fotoğrafçılara hepsine gerekli işlemleri yapmaya devam ediyoruz. Çekim yaptıracakları fotoğrafçının İstanbul fotoğrafçılar odasında kayıtlı bir belgesi kayıtlı bir üye kimlik kartı var mı bunu sorgulamaları gerekiyor. Bunu sorgulamaları gerekiyor çünkü o güzel günlerinde mahvolabiliyor” dedi.

“Korsan fotoğrafçılara karşıyız”
Düğün fotoğraflarını Yıldız Parkı’nda çektiren Ahmet Akverdi, “Korsan fotoğrafçılara karşıyız, halkımızı da bu konuya özen göstermeleri konusuna davet ediyoruz. Odaya kayıtlı fotoğrafçılarla çalışıp bu mutlu günlerini ölümsüzleştirsinler. Biz tercihimizi yaparken odaya kayıtlı olup olmadığını özellikle sorduk” diye konuştu.


Güncel 13.06.2021 13:54:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi