(Özel) İstanbul’da patinajlı, meşaleli ve kuralsız düğün konvoyu kamerada

(Özel) İstanbul’da patinajlı, meşaleli ve kuralsız düğün konvoyu kamerada

(Özel) İstanbul’da patinajlı, meşaleli ve kuralsız düğün konvoyu kamerada

Türkiye’de korona virüsle mücadele kapsamında sosyal mesafe kuralına uyulmaması ve maske kullanılmaması nedeniyle artan vaka sayılarına rağmen İstanbul’da yine dehşete düşüren görüntüler kaydedildi. Mega kentte düğün için bir araya gruplar, caddeleri trafiği kapatıp meşalelerle ve araçlarla patinaj çekerek ortalığı dumana boğdu. Evlerin önünde ve düğün salonlarında ne maske takan ne de sosyal mesafe kurallarına uyan gruplar, yüksek sesli müzikler eşliğinde halay çekerek göbek attı. İstanbul Boğazı’ndaki teknede de eğlence düzenleyen bir grup, hiçbir kuralı umursamayarak eğlendi. Polis mega kentin trafiğinin altını üstüne getiren magandaları yakalamak için kapsamlı bir çalışma başlattı.
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrasında 1 Haziran’da normalleşme sürecine girilmişti. Temmuz ayında düğünlere izin verilmesinin ardından gelin almak için önceki hafta Pazar günü saat 20.00 sıralarında Pendik Batı Mahallesi’nde, yine önceki hafta Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında Küçükçekmece Halkalı Mahallesi Bezirganbahçe mevkisinde, geçtiğimiz hafta saat 18.00 sıralarında Büyükçekmece’de ve önceki hafta Cuma günü saat 20.00 sıralarında Kağıthane Gültepe ve Telsizler Mahallesi’nde olmak üzere bir araya gelen gruplar, onlarca uyarıya ve artan vakalara rağmen meşaleler eşliğinde gelini evden çıkarttı. Ardından ne maske takarak ne de sosyal mesafe kurallarına uyan gruplar, yüksek sesli müzikler eşliğinde halay çekerek göbek attı. Salgına rağmen canlarını bir an olsun umursamayan grup adeta virüse meydan okudu.

Yol kesip, patinaj ve meşalelerle terör estirdiler
Eğlencenin ardından araçlarına binerek konvoy halinde trafiğe çıkan Pendik’teki bir grup, gürültü yaparak çevreye rahatsızlık verdi. Bir süre sonra Erol Kaya Caddesini trafiğe kapatan gruptaki magandalar, ellerine aldığı meşalelerle de ortalığı dumana boğarak ve araçlarla patinaj çekerek trafiği tehlikeye düşürdü. Yaşananları ise kaydedip bir de sosyal medyada paylaştılar.

Düğün salonunda hiçbir kurala uymadılar
Konvoyun ardından düğün salona ulaşan gruptakiler, salgına rağmen kurala uymayarak halay çekti. Göbek atarak eğlenen, maskeleri çene altında ve kollarında tutan salondakiler salgına rağmen ölüme meydan okuyarak doyasıya eğlendi. İstanbul Boğazı’ndaki teknede de geçtiğimiz Salı günü saat 16.00 sıralarında eğlence düzenleyen bir grup, hiçbir kuralı umursamayarak eğlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yol kapatıp trafiği tehlikeye sokan, meşaleler yakarak ortalığı dumana boğan ve çevreye rahatsızlık veren o magandaları yakalamak için çalışma başlattı.


Yurt Dünya 20.08.2020 11:11:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

2

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

3

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

4

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

5

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

7

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

9

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı

10

Antalya'da otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor