Kızı için yaptığı kozalak şurubu şimdilerde herkese şifa oluyor

 Kızı için yaptığı kozalak şurubu şimdilerde herkese şifa oluyor

Kızı için yaptığı kozalak şurubu şimdilerde herkese şifa oluyor

Eskişehir’de ormanlardan topladığı kozalakları kaynatarak astım hastası kızı için yapmış olduğu şurubun faydasını gören Hatice Demirkurt, yakınları için de yaparak şifa bulmaları için doğal ortamda kaynatarak ter döküyor.
Eskişehir’de yaşayan Hatice Demirkurt, kronik astım hastası kızının tedavisi için farklı yöntemler denedi. Demirkurt, hiçbir tedaviden sonuç alamayan kızı için doğal yollara yöneldi. Bir yakınının tavsiyesi üzerine kızı için kozalak şurubunu denemeye karar veren Demirkurt, evinin bahçesinde şurup kaynattı. Düzenli kullanımla birlikte kızının daha rahat nefes aldığını ve astım belirtilerinin azaldığını belirten Hatice Demirkurt, kozalak şurubu yapımına devam etme kararı aldı. Solunum problemi yaşayanlara da yaptığı şurubu dağıttığını ve olumlu geri dönüşler aldığını kaydeden Demirkurt, şimdi yakınlarının taleplerine yetişemiyor. Bahçesinde şurubun kaynaması ve yakınlarına şifa olması için saatlerce başında bekleyen Demirkurt, senede 20 gün şurup için ter döküyor.

“Kızım nefes almaya başladı”
Solunum sorunu yaşayanlar için kozalak şurubunun etkili olduğunu öne süren ve kızının astım hastalığında faydası olduğunu dile getiren Hatice Demirkurt, “Kızım kronik astım hastasıydı, aşı tedavisi görüyordu fakat tedaviden pek sonuç alamıyorduk. Ben de kızımın tedavisi için doğadan ne bulabilirim diye araştırmalara başladım. Kozalak şurubunu duydum ve denemeye karar verdim. Çok güzel sonuçlar aldık. Kızım ciddi anlamda nefes almaya başladı. Daha sonra yakın çevremdekiler merak edip kullanmak istediler. Nefes problemi yaşayanlar, KOAH, astım, bronşit gibi hastalığı olanlar kullandığında şurubun etkili olduğunu gördüm. Şimdi kazanımı kurdum ve yakın çevreme, aileme, dostlarıma veriyorum” diye konuştu.

“Çevremden yoğun talep alıyorum ama yetişemiyorum”
Evinin bahçesinde yaptığı kozalak şurubunun yakınları tarafından rağbet gördüğünü aktaran Demirkurt, “Çevremden yoğun talep alıyorum ama yetişemiyorum. Sadece yakınımdakilere yetişiyor. Kozalaklar ağustos ve eylül ayları itibarıyla olgunlaşıyor. Kozalaklar bu dönemde reçinelerini vermeye başlıyor. Bu süreçte toplayıp kaynatıyorum. Kazanım yaklaşık 300 litre, bundan 90 litre civarı şurup alabiliyorum” dedi.


Güncel 28.08.2021 11:27:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı