Roman kahramanlarına renkli anma

 Roman kahramanlarına renkli anma

Roman kahramanlarına renkli anma

Kütahya’da, ’Dünya Roman Kahramanları Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Kütüphaneler Haftası çerçevesinde, Kütahya Adnan Menderes Ortaokulu’nun Türkçe öğretmenleri Halime Yılmaz ve Çiğdem Şimşek tarafından hazırlanan programda öğrenciler, rolüne büründükleri roman kahramanlarının maceralarını o anları yaşıyormuşçasına canlandırdılar.
Öğrenciler aylar öncesinden rollerine bürünmek için karakterlerin kitaplarını okumuş, sinemaya uyarlanan filmleri izlemiş, müziklerini dinlemiş, kitaplarla bağ kurup kahramanları benimsemiş ve Millî Mücadele’nin en önemli roman kahramanları, Dede Korkut, Hababam Sınıfı’nın fedakar Hafize Anası, Selvi Boylum Al Yazmalım’ın Asel’i, İlyas’ı canlandırdılar.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü İrfan Kanık, okul müdürleri, misafirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İzleyenlerin keyifle takip ettiği etkinlik sonrası İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.


Eğitim 21.03.2023 10:19:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

2

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

3

Bölgesel Amatör Lig

4

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

5

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

6

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

7

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

8

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

9

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

10

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı