Tarihi eserleri internetten satmaya çalışınca yakalandılar

 Tarihi eserleri internetten satmaya çalışınca yakalandılar

Tarihi eserleri internetten satmaya çalışınca yakalandılar

Bilecik’te, yüzlerce tarihi sikke ile antika tabanca ve muhtelif objeyi internet üzerinden satmaya çalışan 3 kişi, alıcı kılığına giren jandarma ekipleri tarafından yakaladı.
Alınan bilgilere göre; Bilecik’te 3 şahısın elinde bulunan Helenistik, Roma, Bizans, İslami döneme ait 319 sikke ile 1 antika tabanca ve 11 muhtelif objeyi satışa çıkardığı ihbarını alan jandarma ekipleri hemen şahıslarla internet üzerinden temasa geçti. Yaklaşık 350 tarihi eser için şahıslarla anlaşmaya varan ekipler, teslimat için Bilecik’in Gölpazarı ilçesine Cibişki mevkiinde buluştular. Burada T.K.,M.A. ve İ.H.M. isimli şahısları kıskıvrak yakalayarak gözaltına alan jandarma ekipleri, şüphelilerin üzerlerinde ve geldikleri aracın içinde yaptıkları aramada 350 parça civarında tarihi eseri ele geçirdi.
Gözaltına alınan zanlılardan biri ifadesinin alınmasının ardından, 2’si de sevk edildikleri Gölpazarı Adliyesinde adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Öte yandan 350 tarihi eser Bilecik Müzesine gönderildi.


Yurt Dünya 6.11.2021 13:45:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Serikspor, yenilenen stadında yarın Arca Çorum FK'yi misafir edecek

2

Antalya'da arkadaşı tarafından bıçaklanan kişi hayatını kaybetti

3

Manavgat'ta badem ağaçları çiçek açtı

4

Isparta'da ramazan ayında görev yapacak davulcular seçildi

5

Hatay'da dereye düşen oğlağı çıkarırken mahsur kalan kişi kurtarıldı

6

Alanyaspor, Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı

7

Türk Telekom 5G hazırlıklarını "Herkes İçin 5G" mottosuyla sürdürüyor

8

Erdemli ilçesinde zabıta ekipleri gıda ürünü satan işletmeleri denetledi

9

Adana'da "Türkiye'nin Sıra Dışı Lezzetleri" etkinliği düzenlendi

10

Atakaş Hatayspor-Alagöz Holding Iğdır FK maçının ardından