(Özel) Taş sanatçısı Cumhurbaşkanına olan sevgisini taşa yansıtıyor

(Özel) Taş sanatçısı Cumhurbaşkanına olan sevgisini taşa yansıtıyor

(Özel) Taş sanatçısı Cumhurbaşkanına olan sevgisini taşa yansıtıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 35 yıllık taş ustası Mahmut Şelaniş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini taşa yansıttı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Devlet sanatçısı unvanı alan taş ustası Cumhurbaşkanına olan sevgisini taşa yansıtıyor. Taş ustası Selaniş, çalışmalarını tamamlayacağı 3 metrelik Yeni Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu Başkan Erdoğan’a hediye etmek istiyor. Siverek ilçesinde yaşayan 35 yıllık taş ustası olan Mahmut Selaniş Cumhurbaşkanlığınca kaybolan mesleklerle ilgili yapılan çalışmada koruma altına alınarak devlet sanatçısı unvanı verilmişti. 13 yaşında taşçılık mesleğini öğrenen Taş ustası Selaniş onlarca tonluk dev taşları sanata çeviriyor.
İkinci Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu yaptığı söyleyen Mahmut Selaniş, "Taş ustası olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kaybolan mesleklerde koruma altına alınarak devlet sanatçısı unvanı aldık, ilçede kendi imkânımla taşları bularak çeşitli eserler yapıyorum. Daha önce Cumhurbaşkanımızın ilk kez bir fors yaparak hediye ettim, şuan hediye ettiğim Fors Bitlis Ahlat’ta bulunan külliye’de sergileniyor, şuan yaklaşık 3 metre uzunluğunda 1 buçuk metre ’de eninde bin tonluk yeni bir Cumhurbaşkanlığı forsu yaparak Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı külliyesine hediye edeceğim, Cumhurbaşkanımızı sevdiğim için ikinci forsu yapıyorum" diye konuştu.
Mahmut Selaniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı forsunun tamamlanmasıyla Ankara’ya gönderilmesi için milletvekilleri ve devlet erkanından destek beklediğini de ifade etti.


Güncel 1.02.2021 11:59:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

2

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

3

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

4

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

5

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

6

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

7

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

8

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu: