(Özel) Zeytinde makineleşme yok yılını ortadan kaldırıyor

(Özel) Zeytinde makineleşme yok yılını ortadan kaldırıyor

(Özel) Zeytinde makineleşme yok yılını ortadan kaldırıyor

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde zeytin hasadı hızla devam ederken, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, makineleşme ile birlikte var yılı ve yok yılı kavramlarının ortadan kalacağını ifade etti.
Zeytin hasadında makineleşme ile birlikte ağaca ve filizlerine daha az zarar verilerek hasat yapıldığını ifade eden Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, “Özellikle zeytin ağaçlarında sırıkla hasatta mahsulde var-yok yılını (periyodite) ortadan kaldırmak için makineleşme olmazsa olmazımızdır. Bununla ilgili bölgemizde kısa sürede zeytinciliğe büyük yatırım yapan Odamız üyesi Nermin Gelbal Gökduman sırttan akülü hasat makinalarının yanına bu yıl almış olduğu gövde sarsıcı hasat iş makinasının, kuruluş kanunlarının verdiği yetkiye istinaden plakalarını basarak teslim edip taktık ve sezonda hayırlı olsun dileklerimizi ilettim. Ayrıca bir süre zeytin hasadında işçiler ile birlikte çalışmalarında, zeytinin fabrikaya taşınmasında, fabrikada yağ sıkım işlerinde bizzat inceleme fırsatı buldum. Açıkça itiraf etmeliyim ki zeytin ağacına ve zeytine bir kadın elinin bu kadar güzel yakıştığını yakinen görmüş oldum. Bölgemize 8 yılda başarılı ve yerinde yaptıkları yatırımlardan dolayı kendilerine teşekkür eder, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.
Zeytin hasadında ve zeytinyağı üretiminde teknolojiyi yakından takip eden ve zeytin gövde sarsıcı hasat makinesini işletme bünyesine kazandıran Nermin Gelbal Gökduman ise teknolojiyi yakında takip ederek, zeytin ağaçlarına, zeytin meyvesine en az zararı vererek hasat yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Daha sonra Diker, Gökduman’a zeytin gövde sarsıcı hasat makinesinin plakasını teslim etti.


Güncel 12.11.2020 09:56:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

2

Habib-i Neccar Camisi'nde 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında hatim duası yapıldı

3

Antalya'da kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

4

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, depremlerin yıl dönümünde Osmaniye'de hatim duası yaptı

5

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, deprem şehitleri için dua etti

6

Osmaniye'de depremin 3’üncü yıldönümünde anma töreni ve ‘sessiz’ yürüyüş düzenlendi

7

Pazarcık'ta 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler anıldı

8

Adana'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı

9

Hatay'da depremlerde yaşamını yitirenler "sessiz yürüyüş"le anıldı

10

Burdur'daki itfaiye ekibi 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri andı