Özel Günde Özel Etkinlik Düzenlendi

Özel Günde Özel Etkinlik Düzenlendi

Özel Günde Özel Etkinlik Düzenlendi

Her yıl, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü ile son yıllarda Ekim ayının 3. Çarşamba günlerinde kutlanmaya başlanan Dünya Etik Günü’nün bu yıl aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle; Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET), TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Mersin’de bir etkinlik düzenledi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Yusuf Değirmenci, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Okan Özkaya, Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO Kıdemli Program Koordinatörü Özcan Türkoğlu ve Mersin Büyükşehir BelediyesiTarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu’nunaçılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik TARGET kurucu üyesi Prof. Dr. Neyyire Yasemin Yalım tarafından gerçekleştirilen “Etik Neye Yarar?”ve B.M. Gıda Hakkı Önceki Raportörü Prof. Dr. Hilal Elver tarafından gerçekleştirilen“Daha Güzel Bir Yaşam ve Daha Güzel Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı”başlıklı özel sunumlarla devam edildi.

Özel sunumların ardından “Toplumsal ve Kültürel Bir Değer Olarak ‘Gıda’”  ve “Temel Bir Etik Sorun Alanı Olarak Gıda Güvenliği”oturumları gerçekleştirildi. Bu oturumlarda tarım ve gıda konusunun farklı boyutlarıyla ele alınması gözler önüne serildi. 

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinliğin dijital kaydı, önümüzdeki günlerde TARGET Youtube kanlında paylaşılacaktır. 

TARGET yaşanmakta olan bu çoklu krizler ortamında etik değerlere ve etiği güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunun bilinciyle tarım ve gıda etiği konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacıyla farklı illerde farklı etkinlikler düzenlemeye devam etmektedir. 

 



Bölgeden 21.10.2024 17:03:00 0
Anahtar Kelimeler: Günde Etkinlik Düzenlendi

İlginizi Çekebilir

1

Kadirli’de kaza: 1 ağır yaralı

2

Yarbaşı Orman Parkı son aşamada

3

Özel Günde Özel Etkinlik Düzenlendi

4

Bahçeli Bulvarı’ndaki kazada kurye yaralandı

5

Düziçi'nde “Akdeniz Sanat Günleri” 

6

Osmaniye’de trafik yoğunluğu

7

Osmaniye Avukatlar Barosu'nun Yeni Başkanı Akın Oldu

8

Çiftmazı Mesire Alanında Çevre Temizliği

9

CHP'lilerden Sağlık Müdürüne ziyaret

10

Kadirli'de kestiği ağacın altında can verdi