Özyeğin Üniversitesi uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi

Özyeğin Üniversitesi uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi

Özyeğin Üniversitesi uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi

ISTANBUL (AA) - Özyegin Üniversitesi, Ingiltere merkezli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education'in (THE) üniversiteleri 11 alanda derecelendirdigi World Rankings by Subject (Dünya Alan) siralamasinda "Mühendislik ve Teknoloji" alaninda dünyanin en iyi üniversiteleri arasina girmeyi basardi.

Özyegin Üniversitesi'nden yapilan açiklamaya göre, "THE 2021" dünya siralamasina en genç Türk Üniversitesi olarak giren Özyegin Üniversitesi uluslararasi basarilarina bir yenisini daha ekledi.

Ingiltere merkezli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) dünyanin en iyi üniversitelerini siraladigi World University Rankings 2021 listesinden sonra, üniversiteleri 11 alanda derecelendirdigi World Rankings by Subject (Dünya Alan) siralamasini açikladi. World University Rankings 2021 siralamasina ilk girdigi senede 601-800 araliginda yer alarak önemli bir basariya imza atan Özyegin Üniversitesi, 28 Ekim'de açiklanan alan siralamasinda ise Mühendislik ve Teknoloji” alaninda da dünyanin en iyi üniversiteleri arasina girme basarisi elde etti.

Türkiye'den 29, dünyadan ise bin 98 üniversitenin yer aldigi mühendislik ve teknoloji alani genel siralamasinda Özyegin Üniversitesi, 501-600 bandinda ITÜ ve Bogaziçi Üniversitesi ile 4'üncü sirada yer aldi. Mühendislik programlari özelinde ise Özyegin Üniversitesi Insaat Mühendisligi alaninda Türkiye'nin en iyi vakif üniversitesi oldu. Endüstri Mühendisligi programi ile 3'üncü, Makina Mühendisligi ve Elektrik Elektronik Mühendisligi alanlarinda ise en iyi 4'üncü üniversitesi olmayi basaran Özyegin Üniversitesi, THE'nin 2021 genel dünya siralamalari ile mühendislik ve teknoloji alanindaki siralamada yer alabilen Türkiye'nin en genç üniversitesi olma özelligine sahip oldu.

Açiklamada, degerlendirmelerine yer verilen Özyegin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, elde edilen uluslararasi basarilara iliskin sunlari kaydetti:

"Evrensel bilime nitelikli ve özgün katkida bulunmak bir üniversitenin temel faaliyetlerinden biridir. Özyegin Üniversitesi’nin bilimsel faaliyetleri ile dünya siralamalarina girmesinin ötesinde, Türkiye’nin köklü devlet üniversiteleri ve güçlü vakif üniversiteleri ile birlikte yer almasi ve bunu basaran en genç Türk üniversitesi olmasi, hiç süphesiz tesadüfi degil. Akademik kadromuzun ögrencilerimiz ile beraber bireysel boyutta yaptiklari bu katkilarin toplu olarak uluslararasi boyutta öne çikabilmesi ancak bilimsel çalismalari öncelikleyken ve destekleyen bir kurum kültürü ve azimle çalisan güçlü bir arastirmaci akademisyen kadrosu ile mümkün. Ilk kurulan fakültelerimizden biri olan Mühendislik Fakültemizin henüz 11'inci yilinda elde ettigi bu önemli uluslararasi basari ile yalnizca Özyegin Üniversitesi olarak degil, ülkemiz adina da gurur duyuyoruz. Bu seneki siralamaya giren ve özellikle ilk 500'de yer alan üniversitelerimizi kutlarim."



Yurt Dünya 30.10.2020 13:22:29 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Burdur'da kafeden hırsızlık yaptığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de parmakta sıkışan yüzüğü hastaneye çağrılan itfaiye çıkardı

3

Burdur Gölü yakınındaki arazilerde 25 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu

4

Mersin'de "Uluslararası Çocuk Festivali" düzenledi

5

Mersin'de apartmanın arka kısmındaki ev eşyaları yandı

6

Mersin Aydıncık'ta yenidünya hasadı devam ediyor

7

Hatay ve Mersin'de makam koltukları çocuklara devredildi

8

Antalya'da günübirlik kiralanan evler denetlendi

9

Adana'da "Okulda Çiftlik" projesiyle öğrenciler meyve fidanı dikti

10

Finike BİLSEM öğrencilerinin projeleri, Isparta'da sergileniyor